Erhverv

Rema-købmand klar til konkurrencen med ny butik: »Jeg vil lukke deres døre«

Hvis der kommer en ny Aldi-dagligvarebutik på Egerisvej lige over for Rema 1000, skal butikken ikke forvente at få en varm velkomst.

I hvert fald ikke fra Rema 1000-købmand Ronni Haaning.

- Jeg skal nok lave nogle flere tilbud, så de ikke får det nemt. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at lukke dørene hos Aldi igen, så de ender ligesom Kiwi oppe i byen, siger Ronni Haaning.

Men skal der komme en konkurrent klos op ad Ronni Haaning og Rema 1000, er han glad for, at det trods alt er Aldi.

- Jeg har respekt for Aldi, for de vil selvfølgelig sælge noget, men jeg er ikke bange for dem. De nemmeste at slå i sådan en kamp er Aldi, for de kan ikke rigtig noget. Det er den dagligvarekæde i Danmark, der har det laveste salg per butik, og det er fordi, at kunderne aldrig har taget konceptet til sig. Kunderne gør ikke de fulde indkøb der. De tager ikke i Aldi for at bruge 400-500 kroner, men for at købe enkelte ting, mener Ronni Haaning.

Rema 1000-købmanden har svært ved at forstå, hvorfor der overhovedet skal placeres en dagligvareforretning mere i området.

Han mener, at tidligere butikkers død på eksempelvis Thorsvej har vist, at det er helt fjollet at overveje en ny dagligvareforretning.

- Jeg er af den holdning, at det er bedre at have eksempelvis 10 gode dagligvareforretninger i Skive end 15 halvgode. Og det er den konsekvens, der kommer af at tillade flere og flere butikker. Det er kunderne, det i sidste ende kommer til at gå ud over, siger Ronni Haaning.

Ifølge en Cowi-rapport anslås det, at Rema 1000 i Brårup vil miste 10 millioner kroner i omsætning om året, hvis der kommer en Aldi-butik på Egerisvej.

Men Ronni Haaning giver hverken meget for rapporten eller dem, der træffer afgørelsen.

- Jeg kommer ikke til at miste 10 millioner kroner i omsætning om året. Det er skudt helt ved siden af. Men jeg vil nok tabe noget, og jeg synes ikke, at politikerne tænker sig godt nok om, lyder det fra købmanden.

Rema 1000-købmand Ronni Haaning vil gøre alt for, at en kommende Aldi-butik på Egerisvej får det svært.  Foto: Steen Don