Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Rent liv med GreenLab Skive

26-01-2019 KL. 07:22
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

»Rent Liv« er velvalgt slogan for Skive Kommune.

Det har mange facetter og mere kan bygges på. Og det flugter fint med tidens og fremtidens fokus på grøn energi, genbrug, sundhed med videre.

Og så er det jo en herlig appelsin i den lokale turban, at kommunens satsning på GreenLab i Kåstrup er kommet så flot fra start - og med mere i vente.

Her i avisen kunne vi i denne uge berette om den succes som den norske genbrugsvirksomhed Quantafuel allerede er blevet for Greenlab.

Fabrikken skal omdanne plastik til grøn diesel. Og inden fabrikken er færdig i Kåstrup arbejdes allerede med tredobbelte udvidelsesplaner.

Det er ganske imponerende, og direktør Kjetil Bøhn taler om mindst at fordoble Danmarks genbrug af plastik.

Og det er til at forstå, at Skives borgmester, Peder Christian Kirkegaard, taler om »en fantastisk historie, der er ved at tegne sig«.

Det står klart, at genbrug af plastik er noget, der er voksende fokus på overalt på kloden, og det er da bare herligt, at Skive med Greenlab og Quantafuel virksomheden i Kåstrup er med helt fremme: - Hele verden holder øje med, hvad der foregår her i Skive. Vi behøver ikke tage kontakt med folk - de kontakter os for at høre, hvad det er vi laver i Skive. Tak til alle, der medvirker. Jeg håber, I oplever, at I er en del af noget vigtigt, lød det ved rejsegildet fra den administrerende direktør på Quantafuel, Kjetil Bøhn. Det var et positivt budskab, der lover godt for fremtiden.

Der er også grund til at tro at GreenLab Skive vil betyde flere job til Skiveegnen. Vigtigt bliver det, at også staten får øje på GreenLab. Som det lokalt valgte folketingsmedlem Andreas Steenberg (R) har bemærket, så er der afsat penge i en pulje, og forhåbentlig vil der snart blive åbnet for bidrag til yderligere grønne investeringer i Kåstrup.

Rent liv med GreenLab Skive og meget andet begynder at ligne en rigtig god fortælling om og for vores egn.

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland