Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

Republikansk senator vil vente med højesteretsnominering

20-09-2020 KL. 01:10
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

USA's præsident, Donald Trump, bør vente med at nominere en afløser for den afdøde højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg til efter valget.

Det skriver Trumps partifælle, den republikanske senator Susan Collins, lørdag på Twitter.

- For at være fair over for det amerikanske folk, der enten skal genvælge en præsident eller vælge en ny, så bør præsidenten, der vælges 3. november, tage beslutningen om en livstidsudpegelse til Højesteret, skriver hun.

Ginsburg, der var et liberalt ikon og modstander af Trump, døde fredag af komplikationer i forbindelse med en kræftsygdom i en alder af 87 år.

Beskeden om dødsfaldet nåede næsten ikke at komme ud, inden Demokraterne og Republikanerne begyndte at slås om, hvornår hendes afløser skal findes.

Det skyldes, at Ginsburgs død giver præsidenten muligheden for at sende landets Højesteret i en mere konservativ retning i årtier, da Højesteretsdommere udpeges for livet.

Domstolen bestod indtil Ginsburgs død af fem konservative og fire liberale dommere. Lykkes det Trump at få godkendt en ny højesteretsdommer, kan han sikre et konservativt flertal på 6-3.

Donald Trump siger lørdag til journalister i Washington D.C. ifølge nyhedsbureauet AFP, at han vil nominere en afløser for Ginsburg "meget snart".

Trump tilføjer, at han "sandsynligvis" har tænkt sig at nominere en kvinde.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland