Debat

Respekt for andre

Kære Lars Christiansen. Du skriver i Skive Folkeblad den 18-02-2021, at jeg udtaler mig småracistisk om kristne. Nu er kristne vel ikke en særlig race, men lad nu det ligge.

Hvis en »kulørmæssigt udfordret« siger n-ordet til en anden neger, betragtes han ikke som racist, og hvis en »perker« siger »perker« til en anden »perker«, betragtes det ikke som racisme. Så hvis jeg, som er døbt og konfirmeret, siger noget kritisk om kristendom, kan det vel heller ikke være racistisk?

Jeg giver dig helt ret i, at man bør have respekt for andre. Det syntes jeg ikke min fætter Mogens udviste overfor muslimer, da han i et tidligere debatindlæg prøvede at give indtryk af, at de ville give ham 77 stokkeslag på torvet, hvis han drak snaps. Det er der næppe ret mange danske muslimer, der mener, så at påstå det, er lige så skørt som at påstå, at kristne mener, man skal straffes, hvis man overtræder de 10 bud ved at dyrke sex uden at være gift.

Der kan findes masser af eksempler på, hvad både muslimer og kristne har begået i andre lande eller til andre tider; men min pointe er, at flertallet af både muslimer og kristne her i landet er fornuftige mennesker, som godt ved, at man ikke skal tage skriften helt bogstaveligt. Derfor skal man heller ikke prøve at fremstille dem som nogen, der vil slå med stokke, stene nogen eller brænde folk levende som hekse.

Venlig hilsen fra en anden kristen