Kultur

Restriktioner rammer store festivaler: Arrangør ser lyst på Skive Festival

Fredag eftermiddag kunne dagbladet Politiken bringe nedslående nyheder til de folk, der gik og drømte om tage på en af de helt store sommerfestivaler i år. Ifølge dagbladets kilder kan Roskilde Festival, NorthSide og Tinderbox med stor sandsynlighed ikke afvikles som planlagt denne sommer.

Det skyldes vurderingene fra den ekspertgruppe, som Kulturministeriet og Erhvervsministeriet har nedsat til at undersøge følgerne af en potentiel genåbning af det danske kulturliv i løbet af sommeren.

Her vurderes det, at der maksimalt må samles mellem 10.000 og 15.000 mennesker på én festival. Festivalgængerne skal desuden være opdelt i forskellige sektioner, som maksimalt må indeholde 1000 mennesker ad gangen. Selvom det er dårligt nyt for de store festivaler, så kan de mindre festivaler få lov til at holde deres arrangementer næsten uden ændringer. Skive Festival ville med de nye oplysninger faktisk være i stand til at holde fast i traditionen om at holde arrangementet i den første weekend af juni, men det løb er for længst kørt:

- Vi traf tidligt beslutningen om at flytte Skive Festival til den første weekend af september, og det har vi bestemt ikke fortrudt. Det ville faktisk ikke kunne lade sig gøre den klar til juni nu, hvis jeg skal være ærlig. Det er alt for sent, fortæller Michael Eiskjær, der er formand for Foreningen Skive Festival.

De nye, lækkede retningslinjer gælder tilsyneladende kun i sommermånederne, hvor udrulningen af vaccinationsprogrammet fortsat er i gang. Til septembers Skive Festival skulle der derfor være rig mulighed for, at alle har fået tilbudt vaccinen.

- Vi må se, hvad myndighederne anbefaler, når vi når til september. Det vigtigste for os lige nu er, at vi kan få lov til at holde festivalen, siger Michael Eiskjær.

I det lækkede udspil forholder ekspertgruppen sig også meget skeptisk overfor camping ved festivalpladsen, og det kan meget vel være, at Skive Festival også skal forholde sig til den problematik til september.

- Det vil selvfølgelig påvirke os, for vi plejer at have cirka 2500 mennesker til at bo på vores camp, men vi må se tiden an, fortæller Michael Eiskjær.

Johan Olsen og Magtens Korridorer for fuld udblæsning foran en godt fyldt festplads på Strandtangen i Skive. Billedet var stort set det samme til alle koncerter på årets Skive Festival. Foto: Steen Don