Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

Retskilde: Sudans ekspræsident efterforskes for hvidvask

20-04-2019 KL. 14:10
Sudanske demonstranter slår en knytnæve ind i et banner med en tegning af den afsatte præsident, Omar al-Bashir, under en demonstration lørdag. Demonstranterne kræver, at han stilles til ansvar for forbrydelser under sit 30-årige styre, hvor han ledede landet med jernnæve.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Sudans statsanklager har indledt en efterforskning af den afsatte præsident, Omar al-Bashir, for anklager om hvidvask. Han menes også på ulovlig vis at være i besiddelse af store pengesummer.

Det oplyser en retlig kilde i landet.

Sudans militær afsatte Bashir fra præsidentposten den 11. april. Det skete efter flere måneder med store demonstrationer mod hans styre.

Onsdag oplyste kilder i hans familie, at han var blevet overført til et fængsel i hovedstaden, Khartoum.

Det var lørdag ikke umiddelbart muligt at få bekræftet oplysningerne om statsanklagerens efterforskning fra familiens side.

Et militærråd har overtaget styringen i det østafrikanske land. Rådet beordrede onsdag centralbanken til at gennemgå finansielle transaktioner foretaget siden 1. april. Banken skal også beslaglægge "mistænkelige" midler.

Trods omvæltningerne er demonstrationerne ikke stoppet. Oppositionen kræver, at der omgående indsættes et midlertidigt civilt styre. De ønsker også Omar al-Bashir og medlemmer af hans regering stillet for retten.

Fredag var hundredtusinder af demonstranter samlet uden for militærets hovedkvarter i Khartoum for at understrege disse krav.

Sudanese Professionals Association (SPA), som har stået i spidsen for demonstrationerne mod Bashirs styre, har meddelt, at den vil udpege et civilt styre søndag.

Bashir anklages i forvejen for korruption af mange af sine politiske modstandere. Han er også efterlyst ved Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag. Sagen her handler om folkedrab og krigsforbrydelser begået i Darfur-provinsen.

Sudans midlertidige styre har meddelt, at han i første omgang vil blive retsforfulgt i hjemlandet.

/ritzau/Reuters

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland