Gå til hovedindhold
Lokalt

Retssal var for lille til sag om enøjet kat

12-01-2018 KL. 13:03
Empty

Lonni og Jesper Sørensen fra Stoholm var fredag i Retten i Viborg for at få deres kat Snuske tilbage til deres søn Thor. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er ikke hver dag, at en domstol skal afgøre en sag om udlevering af en kat.

Måske var det også derfor, at retsmødet i første omgang var planlagt til at foregå i det mindre C-lokale, da retssagen fredag formiddag begyndte ved Retten i Viborg.

Men da vagten ikke kunne få flere stole og mennesker ind i lokalet, måtte han tage konsekvensen og flytte hele forsamlingen af parter, advokater, tilhørere og journalister til den større sal G.

Sagen handler om en enøjet kat, der undervejs i forløbet har fået to navne.

Familien Sørensen fra Stoholm, der har trukket dyrlæge Lise Svejgaard fra Egelund Dyreklinik i Ravnstrup i retten, kalder katten for Snuske, efter Lonni og Jesper Sørensen købte katten til deres søn Thor, da han fyldte ni år tilbage i 2014.

Dyrlæge Lise Svejgaard kalder samme kat for Lilly, efter hun fik katten indleveret den 31. maj 2017, hvor den ifølge hende var døden nær, efter den var løbet væk fra familien i Stoholm den 6. maj 2017.

Lise Svejgaard har givet katten behandlinger for mindst 36.000 kroner, som familien fra Stoholm er villig til at betale for at katten tilbage, men nu vil Lise Svejgaard ikke af med katten.

Familien Sørensen kræver, at familien får Snuske tilbage inden for 14 dage.

Retssagen var fortsat i gang ved redaktionens slutning kort før middag.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland