Gå til hovedindhold
Ritzau Sport

Ribe-Esbjerg tager et stort skridt væk fra nedrykning

20-04-2019 KL. 18:50
Der var grund til glæde på Ribe-Esbjergs bænk lørdag eftermiddag. Billedet her er fra en kamp mod Skjern tidligere i sæsonen.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Håndboldherrerne fra Ribe-Esbjerg har fået en god start på nedrykningsspillet i Herre Håndbold Ligaen.

Lørdag eftermiddag vandt holdet på hjemmebane med 30-26 over Lemvig-Thyborøn og kravler dermed op på fire point, efter at have startet nedrykningsspillet med to point.

Kun det dårligste af de fem hold i nedrykningsspillet rykker ud. Den duel kan meget vel komme til at stå mellem KIF Kolding og Lemvig-Thyborøn. KIF er uden point efter én kamp, mens Lemvig har et enkelt point efter to kampe. Der er fire spillerunder i nedrykningsspillet.

Lemvig-Thyborøn lugtede ellers point mod Ribe-Esbjerg i de første 30 minutter, men en skidt start på anden halvleg kostede kampen.

I første halvleg formåede hjemmeholdet ikke at være foran en eneste gang, men tillod samtidig heller ikke Lemvig-Thyborøn at stikke af, selv om gæsterne havde flere tomålsføringer.

Halvlegen blev afsluttet med et straffekast til Ribe-Esbjerg, og med sit fjerde mål i kampen sørgede Rúnar Kárason for, at stillingen var 12-12 ved pausen.

Ribe-Esbjerg-spillerne kom ud som lyn og torden i anden halvleg. Med fire mål på fire minutter bragte sydvestjyderne sig foran med 16-12.

Den dukkert kom Lemvig-Thyborøn sig ikke over.

Hjemmeholdets føring nåede af flere omgange ned på blot at være to mål, men i slutminutterne var der ikke spænding om udfaldet.

Senere lørdag sikrede Mors-Thy sig ikke uventet overlevelse i rækken ved at slå Nordsjælland Håndbold med 29-22 på hjemmebane i Thyhallen. Allerede ved pausen syntes kampen afgjort, da Mors-Thy førte 16-8.

Mors-Thy har seks point, mens Nordsjælland Håndbold har tre point. Begge hold har spillet to kampe i nedrykningsspillet.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland