Debat

Rigsretssag mod Inger Støjberg - er det rimeligt?

Nej – jeg blander ikke tingene sammen, rigsretssagen drejer sig ikke om det rimelige i at adskille flygtningen, hvor en pige på under 18 år er blevet (tvangs)gift med en ældre mand. For det handler den ikke om!

Den handler om, hvorvidt Inger Støjberg som minister har brudt gældende lovgivning og samtidig løjet overfor Folketinget. Og principielt skal hun da stilles for en Rigsret, men er det i virkelighedens verden rimeligt i forhold til hendes brøde?

Når jeg spørger, er det fordi konsekvenserne vil være drastiske, hvis hun bliver dømt. Det vil risikere at få store konsekvenser for både nuværende og kommende ministre, idet Inger Støjberg næppe har opført sig anderledes end utallige andre ministre har gjort, nemlig at bøje loven vel rigeligt og løjet overfor Folketinget eller misinformeret tinget.

Det er jo for længst blevet normalt at misinformere Folketinget eller direkte at lyve fra talerstolen.

Er det sædvanligt, at ministre i deres ministervirke overtræder gældende lov eller bøjer den lige nok? Ja, det tror jeg også sker i mangfoldige tilfælde og normalt helt uden følger eller højest med en næse til følge eller at en minister går af. Men ingen rigsretssag.

Hvorfor så stille Inger Støjberg for Rigsretten efter en årelang og hundedyr kommissions undersøgelse med konklusioner, der åbenbart var så utydelige, at man efterfølgende måtte have 2 ansete og dyre advokater til at tydeliggøre dem, når hun ikke har gjort andet eller mere, end hvad normalt er (eller var)?

Politik er svaret. Kommissionsundersøgelsen blev stablet på benene fordi hele venstrefløjen inkl. De Radikale ikke kunne fordrage den populære Inger Støjbergs ståsted i forhold til indvandrings- og flygtningepolitikken. Derfor skulle hun kanøfles uanset hvad det måtte koste.

Og nu havde Venstre så pludselig to formål for at stemme for en rigsretssag, dels at slippe af med Inger Støjberg i politik, og dels at det vil gøre det lettere at få Mette Frederiksen for en Rigsret, hvis den kommende undersøgelse viser, det vil være rimeligt. Og da der med Venstres udmelding allerede var flertal for en rigsretssag, var Socialdemokraterne tvunget til også at stemme for, selv om de selvfølgelig kender de mulige konsekvenser for dem selv. Havde Venstre stemt nej til en rigsretssag, havde socialdemokraterne garanteret også, da de så sammen (muligvis) havde afværget en kommende katastrofe for socialdemokraterne og på sigt også for kommende Venstre ministre.

Og frikendes Inger Støjberg ikke af Rigsretten, er en hvis mand løs. Så skal nuværende og kommende ministre til at opføre sig ordentlige, ikke noget med at bøje love og ikke noget med at lyve for Folketinget. Det bliver noget af en ændring! Rigsretten vil hænge som et tungt spøgelse på samtlige ministres skuldre. Men de og partierne er helt og aldeles selv skyld i det!

Med venlig hilsen

Ole Pedersen,

Kirke Alle 46,

7800 Skive