Gå til hovedindhold
Lokalt

- Rigtig svær situation for butikkerne

17-03-2020 KL. 20:26
Empty

Restriktioner og anbefalinger gør det svært for de butikker, som fortsat må holde åbent, vurderer handelschef Gitte Mikkelsen, Skive Handel. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Mange butikker er i rigtig stor knibe ved, at politikerne melder ud, at folk skal blive hjemme, men mange butikker skal holde åbne.

Sådan lyder det fra Skives handelschef, Gitte Mikkelsen.

Kommentaren kommer efter Statsministerens seneste udmelding om restriktioner, der blandt andet betyder midlertidig lukning af caféer, restauranter, frisører, tatovører, massører og indkøbscentret.

Handelschefen er klar over, at det kræver en meget tæt dialog med medlemmerne, og den dialog er allerede gået i gang. Men hun påpeger i høj grad også den svære situation for de butikker, som fortsat må holde åbent. For mens kunderne opfordres til at blive hjemme, er butikker åbne, men flere steder med store tab.

- Det betyder, at hver gang en butik reklamerer for at få folk i butikken, så er der nogen, som ser negativt på dem. Jeg synes, vores butikker er sindssygt gode til allerede nu at overholde retningslinjerne vedrørende hygiejne og afstand mellem kunderne. Vi skal hurtigt have en snak med medlemmerne for at finde ud af, hvad vi gør helt konkret. De seneste krav bliver en kæmpe udfordring for mange, fordi man som butiksansat skal til at være en slags politi over for kunderne, siger Gitte Mikkelsen.

Hun påpeger, at de, som har nemmest ved at klare situationen, naturligvis er butikker, restauranter og andre, som har mulighed for at lave take away, sælge via webshop eller på anden måde få varer ud til kunderne, uden at få kunderne ind i en fysisk butik.

- Mange er gået ud og har selv sørget for at levere til dem, der ikke selv kan komme ned at handle. De første dage har for mange butiksejere betydet væsentlig nedgang i omsætningen og meget langt mellem kunderne. Situationen er ekstremt svær for butikkerne uanset, om de holder åbent, eller om de skal lukke ned, påpeger handelschefen.

Hun opfordrer nu også medlemmerne af Skive Handel til at kontakt SET/Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, som tilbyder hjælpe via et early warning-program.

- Det er et tilbud, hvor erfarne konsulenter og erhvervsfolk sidder klar til at hjælpe virksomheder med sparring, overblik og afklaring på fremtiden, helt uden beregning. Gennem de seneste 10 år har Early Warning hjulpet mere end 5500 virksomheder godt videre. Det vigtigste er, at man tager kontakt i tide. Early Warning hjælper med at styre virksomheder ud på den anden side af krisen.

Gitte Mikkelsen roser i øvrigt myndighederne for håndteringen af krisen og siger:

- Det er en helt uvirkelig situation, og jeg synes, at den bliver håndteret utroligt flot af både myndigheder og vores medlemmer. Det er også fantastisk at se, hvordan folk er klar til at hjælpe hinanden, og jeg krydser fingre for og er overbevist om, at der kommer fuld fokus på lokal handel, når vi kommer på den anden side af denne krise. Hovedparten af befolkningen har forstået situationens alvor, og der er tydelige tegn på, at befolkningen er klar til at bakke op, så vi kan fastholde eller genopbygge et godt handelsliv, hvis det kommer helt derud. Jeg tror på, at der vil blive handlet for fællesskabet, når vi kommer på den anden side.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland