Gå til hovedindhold
Debat

Ris og ros til sundhedssystemet

08-10-2019 KL. 11:14
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Efter at jeg i mit 61 år lange liv altid har følt mig tryg og godt behandlet i det danske sundhedssystem, så ramte jeg muren her i sommer.

I den sidste uge af min ferie var jeg så uheldig at ramme ind i en diskusprolaps ... og så skal jeg da lige love for, at kampen startede.

Stærke smerter, som ingen kunne finde ud af at få dækket, ud og ind af sygehus, hvor jeg hver gang kun nåede til akutmodtagelsen for så at blive sendt hjem igen.

Hvis jeg ikke havde ufrivillig vandladning eller var lam i benene, så kunne jeg ikke blive indlagt, blive scannet eller på anden måde blive hjulpet, for så var det ikke akut.

Til sidst fik jeg så morfin, som jeg blev så syg af, at jeg - som i forvejen ikke var overvægtig - tabte 11 kg på halvanden måned. For at slå hovedet på sømmet, så svigtede min praktiserende læge (min læge gennem mange år) mig, da jeg som sidste udvej for ikke at tabe mig mere bad ham om hjælp.

Det var kort fortalt om mine to måneder i helvede. Det kunne jeg godt have uddybet mere, men jeg vil egentlig hellere fortælle om de to mennesker, jeg mødte, som hjalp mig i den situation.

Første gang jeg kom på akutafdelingen i Viborg, kom der en fysioterapeut ned til mig - Henriette Mogensen.

Hun var omsorgsfuld og kunne se, hvor skidt jeg havde det. Hun mødte mig lige der, hvor jeg var, og trøstede mig.

Den sidste gang jeg var på akutafdelingen (ca. 8 kg lettere end første gang), kom Henriette igen forbi. Denne gang bad hun mig bare om at blive i sengen. Hun satte sig på sengen og tog mine hænder og sagde til mig, at hun kunne se, hvor skidt jeg havde det.

Hun lovede mig, at hun nok skulle sørge for, at der kom en diætist hjem til mig, så jeg kunne få hjælp til ikke at blive tyndere og mere afkræftet. Hun tog om mig og sagde til mig, at jeg nok skulle blive rask igen, men at det nok ville tage lidt tid.

Hendes ord og omsorg hjalp mig til at holde modet oppe, efter jeg kom hjem. Som lovet kom der en diætist hjem til mig to dage efter.

STOR tak til dig, Henriette.

I dag går jeg til genoptræning på Sundhedshuset i Skive, hvor jeg igen møder en fysioterapeut - Brian Langhoff - som møder mig lige der, hvor jeg er, og er rigtig god til at skabe den tillid, som man har brug for i min situation.

STOR tak til dig, Brian.

På Sundhedshusets genoptræningsafdeling i Skive er der en rigtig god stemning. Jeg har tænkt på, at selv om det er mennesker med fysiske udfordringer, som kommer der, så er der på en eller anden måde en positiv stemning. Og det kan kun lade sig gøre pga. det smilende og imødekommende personale, jeg møder der.

Stof til eftertanke, at det skulle være to fysioterapeuter, som jeg føler, hjalp mig.

Tak til Sundhedshusets genoptræningsafdeling i Skive for, at der er mulighed for, at jeg kommer over muren og igen får tillid til det danske sundhedssystem.

Susanne Aggerholm,

Bøgevænget 45,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland