Gå til hovedindhold
Lokalt

Røde tal i kommunal afdeling: »Vi forsøger at få ryddet op en gang for alle«

12-09-2018 KL. 06:22
Empty

Arkivfoto: Monkey Business Images

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

skib@skivefolkeblad.dk

 

- Vi synes, det er urimeligt, at udvalgets kroner til folkeskoler og børnepasning bruges til at afdrage gammel gæld. Det er noget rod. Kan børnehaver eller folkeskolerne gøre for, at vi har tvangsfjernet flere børn. Nej, det er ikke børnehaverne eller skoler, der er i skyld i det.

Det siger Jan D. Andersen (S), Jebjerg, efter at det udvalg, som han er formand for, Børne- og Familieudvalget, på sit seneste møde skulle komme med en indstilling til økonomiudvalget om, hvordan et stort underskud på 17,5 millioner på familiesektionens budget i 2017 skal dækkes.

Udvalget har anbefalet økonomiudvalget og byrådet, at der søges om tillægsbevilling på ni mio. kroner, og de resterende næsten ni mio. kroner findes ved at flytte to mio.kroner fra dagtilbudsområdet og 6,5 mio. kroner fra skoleområdet til at dække underskuddet.

- Vi synes, kommunekassen skal være med til at betale det. Vi forsøger at få ryddet op en gang for alle. Det handler både om at få ryddet op bagud og få løst det fremadrettet, og derfor er jeg også glad for, at det ønske vi i udvalget havde om at få sat flere penge af budgettet til familieområdet lykkedes, idet der blev sat yderligere seks mio. kr. af i forbindelse med budgetforliget for 2019, siger Jan D. Andersen.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland