Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Rødt og hvidt på Den Grønne Ø

14-11-2017 KL. 12:50
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Danmark har teknisk set de bedste spillere, men de irske spillere er besjælet af en særlig kampånd.

Hvis man tænker, at fodbold ikke kan være så vigtigt, så kommer man på andre tanker med de afgørende playoff-kampe, der i disse dage sender de samlede vindere til VM i Rusland til sommer - mens taberne fodboldmæssigt kan se frem til en mørk, træls vinter.

I aftes kvalificerede Sverige sig overraskende til VM på bekostning af fodboldgiganten Italien, der har været med til alle VM siden 1958. De italienske medier er i chok, nationens ære og stolthed er ramt. Som optakt til kampen havde en italiensk avis talt med en af de spillere, der i 1958 oplevede, at han og medspillerne ikke kvalificerede sig til VM. Han havde siden følt, at han levede med skammen fra 1958 ...

Svenskerne jublede - og til lykke til vores nordiske broderfolk. Og de italienske spillere græd som pisket og skreg nærmest i desperation mod nattehimlens mørke i Milano, men de kommer ikke med til VM. Så nu venter trænerfyring og selvransagelse, for fodbold er en alvorlig sag på de kanter. En vigtig del af livet.

På Den Grønne Ø, Irland, går det så i aften løs med den anden og afgørende VM-kvalifikationskamp mellem Irland og Danmark. Efter 0-0 i første kamp i København er det helt åbent, om danskerne eller irerne skal juble over en VM-billet. Et drama er i vente. Danmark har teknisk set de bedste spillere, men de irske spillere er besjælet af en særlig kampånd. Og så bliver det altså udebane for Danmark i Dublin, hvor de grøn-hvide irske fans møder med passion af en anden verden, der får Parkens publikum til at lyde som et beskedent drengekor! Forhåbentlig har Danmark holdet, der kan vinde og sende os til VM. Så kan man gå og varme sig en mørk vinter over udsigten til rød-hvid deltagelse ved næste fodbold-VM. Så hyggeligt. Så herligt.

Danmark er kommet i medvind med tre sejre i træk på udebane i VM-kvalifikationen. Og det giver selvtillid. Men gennem tiderne har vi spillet syv gange i Irland - og kun vundet én. Det er på sådanne aftener, at alle skal kæmpe, og de store spillere skal løfte deres spil og vise klassen. Aksen med Kasper Schmeichel i mål, Christian Eriksen på midtbanen og - måske - Nicklas Bendtner helt fremme skal slå til og få hele holdets niveau med op.

Den irske kampånd bliver en hård modstander:

- Jeg har den overbevisning, at kampånden kan overkomme en masse hurdler i løbet af en fodboldkamp. Den attitude og passion er medfødt i mig, holdet og landet. Vi ser alt som svært. Det er irernes natur. Vi har ikke alle de færdigheder, som andre nationer har. Vi er nødt til at finde andre måder at vinde på, lyder det på forhånd fra Irlands manager, Martin O’Neill.

Danmarks landstræner Åge Hareide mener, at hvis Danmark bare scorer ét mål, så er VM-billetten næsten hjemme. Det sker med henvisning til, at Irland næsten aldrig scorer to mål i en landskamp. Bliver det en ny 0-0 kamp, også efter forlænget spilledetid, skal det hele afgøres med en forbudt for børn straffesparkskonkurrence.

Det har danskerne ikke trænet i, siger Hareide. Og Martin O’Neill siger, at irerne har trænet straffe - og brændt de fleste ...

Tæppet kan gå for et drama ... O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland