Gå til hovedindhold
Sport

Røll ked af sen udmelding fra SIK: »Jeg ville gerne have haft besked noget tidligere«

20-07-2020 KL. 13:45
Empty

Thomas Røll er fodboldmæssig arbejdsløs den 1. august. Det ville han gerne have vidst tidligere end i lørdags. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Thomas Røll blev taget med bukserne nede om anklerne, da sportschef Rasmus Brandhof overbragte ham beslutningen om, at han ikke skal fortsætte som cheftræner i Skive IK.

Økonomien efter coronakrisen er årsagen. SIK har denne sæson haft to ligestillede cheftrænere i Thomas Røll og Martin Thomsen, og dén model er der ikke råd til at fastholde. Derfor siger klubben farvel til Røll efter to år i klubben, hvor alle målsætninger er blevet indfriet, mens Martin Thomsen blev tilbudt en forlængelse og har skrevet under for to år.

- Det er sgu underligt ..., siger Thomas Røll.

- Det plejer at være på manglende resultater, manglende opnåede mål, at man får silkesnoren. Det er ikke tilfældet her, så det er første gang, jeg prøver noget i den retning i mit liv i fodboldverdenen. Jeg synes i hvert fald ikke, jeg kunne have gjort noget anderledes.

- Jeg har i to år levet med, at hvis holdet eller jeg ikke præsterede, så kunne det betyde, jeg ikke ville være i Skive efter sommerferien. Men vi har præsteret - og i foråret måske også over evne, så jeg havde da håbet, og et eller andet sted også forventet, at jeg skulle fortsætte.

gør ikke mindre ondt

Thomas Røll vælger at tage beslutningen til efterretning og leve med den, som han siger. Og han accepterer Rasmus Brandhofs forklaring om, at det er pengemangel, der er grunden.

- Jeg har hele tiden haft et godt forhold til Rasmus, og jeg tror på ham, og selv om jeg ikke har fuldt indblik i klubbens økonomi, må jeg tro på det, de fortæller mig. Men det betyder ikke, at det gør mindre ondt.

At beslutningen så først skulle tages på så sent et tidspunkt i sæsonen, forstår Thomas Røll ikke.

- Mit eneste kritikpunkt er den sene udmelding. Jeg tænker ikke, der er faldet noget ned fra himlen de seneste par døgn. Det ville undre mig, hvis ikke de har det vidst det her et stykke tid og har taget beslutningen for længe siden - og så ville jeg da gerne have haft besked noget tidligere. Nu er der kun 10-12 dage, til min kontrakt udløber.

sagde tillykke

Efter søndagens kamp mod HB Køge er der nu kun én enkelt opgave tilbage for Thomas Røll at stå i spidsen for SIK - udekampen mod Vendsyssel på lørdag. Så er to års arbejde forbi, og tøjlerne overlades helt til Martin Thomsen.

- Det første, jeg sagde til Martin, efter jeg fik beskeden, var tillykke ...

- Jeg tænker også, det var lidt ubehageligt for ham. Vi har haft et godt samarbejde og er kommet tæt på hinanden, og jeg ønsker kun ham og klubben det bedste, slår Røll fast.

Det var Thomas Røll selv, som for et år siden accepterede, at Martin Thomsen blev forfremmet fra assistent til sideordnet cheftræner. Klubben ville gerne holde på Thomsen, som en klub i Superligaen ellers gerne havde tilknyttet.

Og Røll fortryder da heller ikke, at han sagde ja. Han sidder ikke i dag med en følelse af at have lukket ræven ind i hønsegården.

- Nej, slet ikke. Det virkede som det rigtige at gøre på det tidspunkt. Det var bare nogle titler, der blev lavet om, og i bund og grund har vi haft de samme opgaver i denne sæson, så jeg så aldrig det store problem i det.

ikke kræsen

Langt de fleste klubber har deres trænere på plads til den kommende sæson. Derfor risikerer Thomas Røll at stå uden job i fodboldverdenen i et stykke tid.

- Jeg står nok ikke først i køen til at blive tilbudt et job. men nu må vi se. Jeg kan ikke tillade mig at være kræsen, siger han og erklærer sig villig til en snak med alle klubber uanset niveau.

- Jeg vil ikke afvise en snak. Jeg vil bare gerne tilbage i trænergerningen. Det kunne også være i en assistentrolle eller som ungdomstræner. Jeg håber, der er nogen, som kigger min vej og ser på, hvad jeg har været med til at udrette.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland