Gå til hovedindhold
Lokalt

Rørende gestus: Cykelløb skal finansiere specialcykel til Christian

28-05-2020 KL. 21:29
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Normalt får handicappede i Norge økonomisk støtte til særligt hjælpeudstyr som eksempelvis en handicap-cykel.

Men sådan har det ikke været for danske Christian Gyldenøhr, der i august sidste år styrtede på sin cykel og mistede førligheden fra livet og ned.

Der er nemlig ikke kroner nok i den offentlige pulje, der normalt sørger for støtte til den specialcykel, som 34-årige Christian Gyldenøhr ønsker sig.

Specialcyklen koster omkring 180.000 norske kroner, hvilket svarer til lidt mindre i danske kroner, men det er stadig mange penge.

Heldigvis har Christian Gyldenøhr fået opbakning fra flere sider, og senest har den lokale cykelklub i Kristiansand og kommunen været med til at stable et stort sponsorcykelløb på benene. Og formålet er blandt andet at samle penge ind til en cykel til Christian Gyldenøhr.

- Jeg er meget taknemmelig for, at cykelklubben vil engagere sig i det her. Det er altså ikke bare lige sådan at få klubben til at stille op til sådan noget, så betyder meget for mig, siger Christian Gyldenøhr.

Men cykelløbet, der har fået navnet Tour de Fontene, har også et andet formål end at samle penge ind til specialcyklen.

Gennem længere tid har Christian Gyldenøhr talt med cykelklubben om, at de skulle starte en para-afdeling op, og det projekt bliver der sat fokus på med Christian Gyldenøhr som frontfigur.

- På den måde hjælper vi hinanden, og jeg er glad for, at jeg kan være med til at vise, at man sagtens kan være med, selv om man har nogle handicaps, siger Christian Gyldenøhr.

Løbet blev skudt i gang onsdag eftermiddag klokken 15, og det fortsætter frem til lørdag klokken 15.

Der er stillet en 100 meter lang bane op inde i det centrale Kristiansand, og hver gang der bliver cyklet en runde, går der 10 kroner i kassen.

- Vi havde en god åbningsdag, hvor vi fik kørt 42.000 norske kroner ind, og jeg selv var den, der cyklede længst. 50 kilometer kom jeg op på, det er 500 runder, så jeg var godt svimmel bagefter, lyder det fra Christian Gyldenøhr.

Den cykel, som Christian Gyldenøhr gerne vil have, minder lidt om den, han kører på nu. Det er en, han har lånt af det norske cykelforbund, som også er repræsenteret ved begivenheden.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland