Gå til hovedindhold
Debat

S vil droppe regeringens nedskæringer på uddannelse

11-09-2018 KL. 11:08
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Kommentar af

Mogens Jensen,

næstformand og MF

for Socialdemokratiet,

valgt i Vestjyllands

Storkreds

To år og 66 dage. Så lang tid har regeringen været i gang med at spare uddannelserne til ukendelighed. Og står det til regeringen, så skal det fortsætte frem til 2022. I Socialdemokratiet siger vi det helt klart. Vi skal stoppe de årlige nedskæringer på uddannelserne, og i stedet investere i dem.

Midtjylland er et af de steder, hvor der virkelig er brug for gode uddannelser. I Midtjylland er vi dybt afhængige af dygtige og specialiserede medarbejdere i vores virksomheder. Det kræver gode uddannelsestilbud, hvis vi skal matche fremtidens krav om teknologi og dygtig arbejdskraft. Derfor prioriterer Socialdemokratiet uddannelse til unge, så de ser ind i en fremtid med gode jobmuligheder, og så virksomhederne kan finde de medarbejdere de har brug for.

Med den nye finanslov står det klart at nedskæringerne fortsætter. Det rammer hårdt i landområderne. Vi vil sætte ind i landområderne og rede de skoler og gymnasier, der er truet på grund af en presset økonomi. For hvis lokale skoler og gymnasier lukker, vil nogle elever blive tvunget til at rejse langt, for at komme i skole. Hvis for eksempel Bjerringbro Gymnasium lukker, vil nogle elever skulle rejse mere end 25 kilometer til Viborg Gymnasium, når de skal i skole. Vi tilbyder derfor en økonomisk håndsrækning, så også de kan overleve. For os er det vigtigste, at der er fri og lige mulighed for uddannelse til alle unge - lige meget hvor i landet man bor.

Socialdemokratiet vil stoppe nedskæringerne. Vi kan ikke blive ved med at spare på fremtiden - den skal vi investere i. På den måde gør vi gode tider bedre - for alle.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland