Gå til hovedindhold
Lokalt

Så blev det grimme skib endelig hentet på land

14-11-2018 KL. 16:24
Empty

Julie måtte vrikkes løs fra Skive Fjords bund. Nu er det på land næsten et halvt år efter, et par fra Salling efterlod det på Skive Fjord. Foto: Jens Kristensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Onsdag eftermiddag så det ikke ud som om, at skibet Julie ville overgive sig og slippe sin position ud for Resenlund i Skive.

Et par fra Salling efterlod i maj det svært forfaldne skib ankret på Skive Fjord, efter skibet blev smidt ud af havnen på Fur, hvor man var træt af at se på forfaldet. For knap tre uger siden fik hård østenvind skibets ankerkæde til at knække, hvorefter Julie strandede nær Resenlund.

Da ingen myndighed ville gribe ind, valgte man hos Skive Kommune at gribe til nødværge for at forebygge forlis af skibet med forurening eller mulig blokade af sejlrenden som til følge. Parret fra Salling skrev under på, at de overlod Skive Kommune skibet. De to kunne ikke magte Julie og slipper for regning for bjærgningen.

I Sidste uge forsøgte Kåre Weber, skipper på Skive Havns bugserbåd Krabbe, at trække Julie fri, men skibet gav sig ikke. Onsdag var vandstanden i Skive Fjord knap 40 centimeter over det normale, og så gjorde Kåre Weber og hans medhjælpere endnu et forsøg.

Som i sidste uge knækkede tovet. Onsdag reparerede de det og forsøgte igen. De forsøgte at lirke Julie løs fra bunden, og efter en times arbejde gav skibet sig.

Da Kåre Weber kunne trække det mod havnen, lød der klapsalver blandt publikum på stranden ved Resenlund.

- Hvor var det godt, det skib kom væk. Det var så grimt at se på, sagde en mand, der overværede bjærgningen.

Nu står Julie på havnen i Skive. Torsdag morgen bliver det løftet på en blokvogn og transporteret til Skive Kommunes materielgård i Skive. Herefter bliver det formentlig hugget op.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland