Gå til hovedindhold
Lokalt

Så er den gal igen: DMI advarer om risiko for torden og skybrud

19-06-2019 KL. 08:25
Empty

Arkivfoto: Jens Kristensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det har ikke skortet på voldsomt vejr med lyn, torden og voldsomme byger på det seneste.

Og det ser i ud til at fortsætte onsdag. Meterologerne på DMÍ advarer i al fald om, at der er risiko for tordenbyger og lokale skybrud i Midt- og Vestjylland og store dele af Jylland i øvrigt.

Det betyder, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

- Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din boli, skriver DMI i varslet, hvor folk opfrodres til at lukke vinduer og døre.

- Luk vinduer og døre. Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig, skriver DMI.

Varslet gælder fra onsdag klokken 16 til klokken 01 natten til torsdag.

Det gælder for Syd- og Sønderjylland, Midt- og Vestjylland, Trekant området, Sydøstjylland, Silkeborg, Jammerbugt, Middelfart, Assens, Hjørring og Vesthimmerland

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland