Gå til hovedindhold
Lokalt

Så er den gal igen på Violvej: Små sprutflasker stopper kloakken

15-03-2019 KL. 15:32
Empty

Masser af små flasker flyder rundt i urin og afføring i kloakken, Foto: Skive Vand/Indsat flaske: Colourbox

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

For tredje gang har Skive Vand fundet masser af små, tømte snapseflasker i en brønd på Violvej i Skive.

»Så er den gal igen på Violvej! Efter en længere periode uden de små »kyllinger« i kloakken, er der nu pip derfra igen! Det koster godt 3.000 kr. i medarbejderløn og en slamsuger at få tømt hver gang. Det er mange penge, som vi alle er med til at betale. Kloakken modtager spildevand fra ca. 140 husstande i området. [...] Husk nu: KUN pis, lort og papir må skylles ud i toilettet, tak,« skrev Skive Vand på Facebook fredag.

Mogens Nielsen, direktør for Skive Vand, undrer sig.

- Det er i den samme brønd, vi finder de tomme flasker. Vi mener, de bliver skyllet ud gennem et eller flere toiletter. Det eneste alternativ til det er, at man smider de tomme flasker i en rendestensbrønd, da vi endnu ikke har fået skilt regnvand fra kloakvand i den del af byen, siger Mogens Nielsen.

På Facebook spørger brugere, hvem der kan stå bag. Det antydes, at det kan være en skabsdranker, der er faldet i.

Den type af gætteri springer Mogens Nielsen over.

- Flasker hører ikke til i en kloak. De hører til i en genbrugsbeholder, når de er tømt. Vi satser på, at den eller de, der skyller de små flasker ud, vil stoppe den dårlige vane, siger Mogens Nielsen.

De små flasker kan ikke skade de pumper, der sidder i brønde, da de flyder ovenpå og er af plastic. Skive Vand har større problemer med, at folk skyller fiberklude, som man for eksempel kan købe som fugtservietter, ud. Det er forholdsvis udbredt, og de kan sætte sig fast i pumper, så pumperne skal repareres.

Som Skive Vand udtrykker det: Toiletter er kun til pis, lort og papir.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland