Lokalt

Så er det besluttet: Lærere og pædagoger skal snart kvitte smøgerne i arbejdstiden

Fra 1. august næste år vil der være totalt forbud mod at ryge på langt de fleste af Skive Kommunes institutioner.

Det gælder for medarbejdere og brugere som skoleelever. Og det vil heller ikke i arbejds- eller skoletiden være lovligt at gå uden for matriklen for at ryge.

Det kommer af, at et flertal i Skive Byråd tirsdag besluttede, at forbud mod rygning på institutioner, der beskæftiger sig med børn og unge, skal træde i kraft næste år. I Skive Kommunes plejecentre gælder forbuddet allerede - det har medarbejdere frivilligt indført.

Det vil sige, at knap 4000 medarbejdere hos Skive Kommune fra næste år får totalt røgfri arbejdspladser. Det kan også komme for Skive Kommunes øvrige 800-900 medarbejdere, men de får mulighed for selv at beslutte det gennem samarbejdsudvalg, som medarbejdere i Skive Kommunes ældresektor har gjort.

Skive Byråd er enig i målet, men det er rygende uenig om vejen til det.

- Vi vil gerne, at Skive Kommunes medarbejdere selv beslutter sådan noget, ligesom de gjorde inden for kommunes ældreområde, sagde Preben Andersen (DF).

Betina Bugge (V) mindede om, at Skive Kommune har tilsluttet sig Kræftens Bekæmpelses »Røgfri Fremtid«, der blandt andet siger, »børn og unge har ret til at vokse op uden røg, og sammen tager vi ansvar for, at det bliver muligt.«

- Det er vores pligt, at børn og unge kan vokse op i røgfri miljøer, sagde hun.

Det er hele byrådet enig i - men det er altså ikke samlet om, at tvang skal tages i brug.

- Jeg husker faktisk ikke en debat, som så mange medlemmer af Skive Byråd har deltaget i, sagde borgmester Peder Christian Kirkegaard (V).

Rygning indendørs på arbejdspladser har været forbudt, siden Rygeloven trådte i kraft i 2007.

Arkivfoto: Scanpix