Lokalt

Så er det vedtaget: Akutklinik i Skive genåbner om en uge

Om lige præcis en uge - nemlig 25. januar - genåbner akutklinikken med lægevagt i Skive efter at have været midlertidigt nedlukket siden 22. december sammen med akutklinikerne i Grenaa, Silkeborg og Ringkjøbing.

Det har politikerne i Region Midtjyllands hospitalsudvalg og forretningsudvalg besluttet mandag.

Det blev vedtaget med et stort flertal, hvor dog Liberal Alliance og Alternativet stemte imod.

På dagsordenen havde direktionen i regionen ellers indstillet, at den midlertidige lukning af akutklinikkerne skulle forlænges til den 21. februar 2021.

Men det vil et flertal af politikerne ikke længere være med til.

- Jeg synes, at det er en fantastisk nyhed for det nære sundhedsvæsen, siger Steen Thomsen, regionsrådsmedlem for DF, der som det eneste parti stemte imod i december, at akutklinikkerne skulle midlertidigt lukkes.

- Vi er glade for, at Anders Kühnau (socialdemokratisk regionsrådsformand; red.) er vendt på en tallerken, siger Steen Thomsen.

- Alle kunne sige sig selv, at corona-travlheden ikke blot varede hen over jul, og derfor skulle akutklinikken aldrig have været lukket. Den skal løse alle de opgaver, der med fordel kan løses tæt på borgerne - både før, under og efter coronakrisen. Tillykke til alle skibonitterne, siger Steen Thomsen.

Akutklinikkerne blev i første omgang lukket midlertidigt med den begrundelse, at det var nødvendigt at samle personale på større enheder på grund af corona-pres.

Det har siden givet kritik fra blandt andre Skive Kommunes borgmester, som har presset på for en genåbning.

Lørdag sagde Anders Kühnau så, at han var klar til at se på, at akutklinikkerne/sundhedshusene i Skive, Grenaa og Ringkjøbing bliver anvendt som vaccinationssteder.

Mandag eftermiddag drøfter Anders Kuhnau hele vaccineindsatsen med samtlige borgmestre i Region Midtjylland.

På grund af de stigende coronasmitte er Region Midtjylland nødt til at lukke fire akutklinikker med lægevagtfunktion. Blandt andet i Skive.