Gå til hovedindhold
Lokalt

Så lykkedes det: Rasmus Kragh har nået toppen af Mount Everest

23-05-2019 KL. 06:10
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Tredje gang er lykkens gang, siges det.

Sådan var det også for Rasmus Kragh, der kort før klokken tre i nat meddelte, at han har nået toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest.

Som den første dansker nogensinde, har han kæmpet sig op på toppen, der befinder sig 8848 meter over havets overflade, uden brug af kunstig ilt.

- Hej Danmark! Jeg har nået toppen af Mount Everest, skriver han i en besked, der er blevet offentliggjort på Facebook.

To gange tidligere har han forsøgt sig, men har måttet opgive kort før toppen. De tidligere forsøg på at nå toppen af bjerget skete fra en anden side af bjerget.

- Nu gælder det om at komme sikkert ned, skriver Rasmus Kragh i et efterfølgende Facebook-opslag, hvor han takker for støtten.

For at Rasmus Kraghs rekordforsøg skal være fuldgyldigt, så skal han også returnere til Base Camp ved Mount Everest uden brug af il, skriver Ritzau. Den tur er dog væsentligt nemmere end opstigningen, lyder det fra danskerens team.

Hidtil har 18 andre danskere besteget det 8848 meter høje bjerg i Himalaya - alle med hjælp fra medbragt ilt.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland