Gå til hovedindhold
Lokalt

Sådan kunne Skives »skyline« have set ud: Iøjnefaldende forslag glemt i 12 år

19-04-2019 KL. 09:00
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

Skive kan få sin helt egen skyline, der kan få folk til at spærre øjnene op, når de kører ind til byen fra Viborgsiden.

Dén idé fostrede Jacob Jensen Design i 2006, mens Per Jeppesen var borgmester. Per Jeppesen tog som borgmester initiativ til skulpturerne i Skives rundkørsler »Skives 11 Stjerner«, som blev sat op hen over en nat i juni 2006.

Samarbejdet mellem Per Jeppesen og Jacob Jensen Design førte til, at Jacob Jensen Design illustrerede, hvordan Skive kan komme til at minde om en storby - og samtidig vække smil. Illustrationerne er aldrig før blevet vist.

Sidste år analyserede COWI mulighederne for Skive Havn. I den forbindelse kom en borger med en opfordring: »Jeg har længe tænkt på, at DLG’s og Mollerup Mølles markante siloer på havnen på mange måder skæmmer byen, både på tæt hold og i forhold til den smukke udsigt ind over byen, når man kommer hertil fra Viborg siden, og ligeledes når man kommer sejlende her til byen. Mit forslag går på, at lade en kunstner udsmykke de høje bygninger, så de i stedet for at »trække området ned« vil blive en positiv oplevelse for os alle. Måske endda et vartegn, der kan fortælle noget om Sallings historie og muligheder,« skrev borgeren.

Skive Folkeblad omtalte forslaget først i 2019. Det fik Per Jeppesen til at finde en mappe, han havde gemt i godt 12 år. Man kan miste åndedrættet, når man åbner den og ser illustrationerne.

Designer Timothy Jacob Jensen, Hejlskov, smiler, mens han genser de gamle illustrationer, han dengang som designer og leder af Jacob Jensen Design var med til at lave.

- Jeg kørte jo, som jeg stadig gør, ofte ind til Skive og syntes ikke, at de siloer var særlig pæne at se på. Så fik jeg idéen, at man kunne udsmykke den, så de kom til at ligne højhuse på en måde, der også ville få os til at trække på smilebåndet, fortæller Timothy Jacob Jensen.

Per Jeppesen tog godt imod de opsigtsvækkende illustrationer.

- Jeg tog kontakt til blandt andre DLG for at høre, hvordan de forholdte sig til sådan et forslag. Det var lige før, de ville have advokater med til et møde om det. De troede måske, at vi ville have erstattet virksomhederne på havnen med boliger. Jeg forklarede dem, at der kun var tale om, at siloerne på havnen skulle dekoreres, husker Per Jeppesen.

Der var omkring den tid, Per Jeppesen også arbejde med en idé om at få etableret et springvand i Skive Fjord ved indkørslen til Skive by. På det tidspunkt var Per Jeppesen afgående borgmester, og både springvand og dekoration af siloer blev glemt.

- Jeg synes, det er alletiders idé at udsmykke siloerne på Skive Havn på en eller anden måde. Det behøver ikke at være på den måde, vi skitserede det dengang, siger Timothy Jacob Jensen.

Per Jeppesen støtter også.

- Det kan blive rigtig flot. Jeg er godt klar over, at det ikke vil blive billigt. Men det kan være, man kan skaffe penge fra fonde, og Skive Kommune har også fået flere penge i puljer til udvikling af Skive by, oplyser Per Jeppesen.

Han peger på, at ejerne af siloerne også skal være med.

DLG ønsker ikke nu at kommentere muligheden for at dekorere siloer på havnen.

- Vi skal nok sove på det, hvis vi får sådan et forslag. Men vi vil da gerne se på det, hvis det kommer forslag om at dekorere vores silo på Skive Havn, siger Ole Bak, salgsansvarlig hos Mollerup Mølle på Skive Havn.

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland