Gå til hovedindhold
Erhverv

Salget stiger hos hvidevare-forhandler: Frysere og køleskabe i høj kurs

20-03-2020 KL. 09:21
Empty

Corona-krisen har skærpet vores interesse for køleskabe og frysere. Det er i hvert fald den udvikling, indehaveren af Skousen i City Vest Skive, Søren Kromann, de seneste dage har erfaret. Foto: Joan Thora E. Laurberg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Interessen for at investere i ekstra opbevaringskapacitet til fødevarer rundt omkring i private hjem er begyndt at vise sig hos forhandlere af hårde hvidevarer.

Det er med til at øge travlheden rundt omkring i butikkerne og indikerer, at flere borgere i øjeblikket følger myndighedernes opfordring til at købe lidt ekstra ind, når turen alligevel er gået til supermarkedet i stedet for flere gange ugentligt at bevæge os rundt i flokke med indkøbsvognen.

Hos Skousen, City Vest i Skive, er der de seneste dage sket en klar stigning i efterspørgslen på frysere og køleskabe. Her bliver både solgt flere produkter inden for køl og frys, og personalet har samtidig fået mere end sædvanlig travlt med at besvare telefonopkald fra interesserede borgere:

- Vi har i hvert fald mærket en stigning i både salg og folk, der ringer og spørger efter muligheden for at købe og få leveret køl og frys, fortæller Søren Kromann, indehaver af Skousen på Holstebrovej.

Flere kunder er også interesseret i at vide, hvordan de får leveret varerne uden fysisk kontakt. Og de oplysninger er blandt den information, som personalet løbende opdaterer på sin Facebookside for at følge med efterspørgslen:

- Der er mange, som ringer omkring det, så derfor har vi på vores Facebookside skrevet, at vi sagtens kan levere og montere uden nogen form for berøring med kunderne. Vi har også tilfælde, hvor vi har afleveret varen på trappen og så ringet og sagt, at nu har vi leveret, og hvor varen står, fortæller Søren Kromann.

I butikken på Holstebrovej gik ledelse og personale som mange andre steder tidligt i gang med at afspritte og opsætte plakater om, hvordan man skal gebærde sig rundt i butikken. Og det, synes indehaveren, at kunderne har taget godt imod:

- Kunderne har allerede vist, at de holder pæn afstand. Vi har tidligt fået en masse information fra kæden. Det er godt, informationen kom tidligt ud i forhold til de køer, vi har set mange steder, siger Søren Kromann.

Også hos Skousen er der sket ændringer i personalets rutiner:

- Vi holder pause på skift, så vi ikke sidder samlet i et lokale. En holder fri, så vi er heller ikke så mange på job, som vi plejer at være. Vi forsøger på mange måder at være påpasselige, det er vi alle nødt til, tilføjer indehaveren.

Søren Kromann fortæller også, at håndklæder allerede sidste mandag blev udskiftet med engangspapir, ligesom håndsprit blev opstillet i butikken. Med mindre der bliver behov for det, så er der ingen planer om at lave markeringer på gulvene for at få folk til at holde afstand.

- Vi har heller ikke 10 kunder inde ad gangen. Vores kunder kommer fordelt over hele dagen, og så har vi mange, som i disse dage ringer til os og derfor ikke har behov for at komme ind i butikken. Og langt de fleste betaler med kort, ikke kontanter, siger Søren Kromann.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland