Gå til hovedindhold
Erhverv

Salling bliver centrum for produktion af medicinsk cannabis

28-01-2020 KL. 11:49
Empty

Direktør for forretningsudvikling Helle Lorentzen, Cantiva. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Inden udgangen af 2020 vil en produktion af medicinsk cannabis gå i gang i Breum, og det bliver formentlig startskuddet til en større produktion af medicinsk cannabis i Salling, for selskabet Cantiva, der hjælper med udviklingen af de tre selskaber, der skal producere den medicinske cannabis, forventer, at man også snart vil kunne løfte sløret for to andre produktionssteder i Salling.

I måneder har selskabet arbejdet for at få blandt andet udenlandske investorer på banen, og det er man nu nået så langt med, at man kan begynde gøre den første produktionshal klar til brug.

- Vi forventer, at vi i slutningen af 2020 er klar til at have planter herinde. Men vi kan ikke bruge de overflader, der er herinde, så vi skal have plader og paneler op, så vi får nogle flader, der kan gøres rent. Der er meget strenge krav, når der er tale om planter til medicinsk brug, forklarer Cantivas direktør for forretningsudvikling, Helle Lorentzen.

Den første produktionshal kommer til at ligge i posefabrikkens, Unibag, gamle produktionshaller i Breum, og her vil der efter planen være brug for 15-20 nye medarbejdere, når de første stiklinger bliver sat i slutningen af året, og der efter 12 uger kan høstes de første blomster, som der eksempelvis kan udvindes cannabisolie af.

 

Læs meget mere om planerne i Skive Folkeblad tirsdag.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland