Lokalt

Salling-elever sendt hjem: Skole ramt af corona-smitte fra mink

En masse overbygningselever fra Nordsalling er blevet sendt hjem på grund af coronasmitte på deres skole, Dueholmskolen i Nykøbing Mors.

Morsø Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at hjemsendelsen af alle elever i 7., 8. og 9. klasserne, hvor hovedparten af overbygningseleverne fra Glyngøre går, sker for at minimere yderligere smittespredning og få kontrol med smittekæder, der ifølge kommunen blandt andet stammer fra smittede minkbesætninger. 

- Vi kan desværre konstatere, at smitten også stiger hos de unge, og det tager vi meget alvorligt. Derfor har vi efter samråd med sundhedsmyndighederne besluttet at for at bryde smittekæderne, så bliver vi nødt til at sende alle 7.- 8.- og 9. klasser hjem til hjemmeundervisning og coronatest, fortæller Torben Gregersen, direktør for Børn og Kultur i Morsø Kommune i pressemeddelelsen.

Efter samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed er det besluttet, at alle de hjemsendte årgange skal testes på fredag d. 20. november – og ved negativ test kan de vende tilbage til skolen på mandag. Man skal selv bestille tid til sin test fredag inde på www.coronaprover.dk

- Vi gør det ud fra et forsigtighedsprincip, og på anbefaling fra sundhedsmyndighederne, da vi forventer en fortsat stigende smitte det næste stykke tid, og på den måde bedre kan være med til at passe på de unge og vores medarbejdere. Tanken er, at vi, ved at slå hårdt ned nu, hurtigere kan komme tilbage til en forholdsvis normal skoledag, fortæller Torben Gregersen.

Torben Gregersen oplyser til Nordjyske, at der foreløbigt er konstateret smitte hos et par elever.

Arkivfoto