Gå til hovedindhold
Kultur

Samtaler og festligheder: Skivemødet 2019 er ved at tage form

07-01-2019 KL. 19:41
Empty

Samtalerne på Jenle var i 2018 meget populære, og Aakjærs kunstnerhjem bliver atter rammen om samtaler til Skivemødet. Christian Have er med igen - og det samme er Bertel Haarder, hvis statsminister Lars Løkke ikke udskriver valg, så det falder få dage senere. Arkivfoto:
Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Politiske samtaler og folkelige festligheder skal endnu engang sætte Skive-egnen på landkortet.

Senere skal der findes et lidt større kort i atlasset, men det ændrer ikke på, at Skivemødet skal være tre dage med samtaler og meningsudvekslinger.

- Skivemødet er et talerør for at få et »Danmark i balance«, som også skal sætte egnen på mediernes landkort og skabe opmærksomhed om alt det positive, der udgår herfra – det være sig nye initiativer inden for erhverv, bæredygtighed, kultur og oplevelser, såvel som de muligheder, der knytter sig til et liv på Skiveegnen.

Det fastslår Poul Pedersen, der er direktør på Thise Mejeri og formand for Branding Skiveegnen ApS.

Da Skivemødet havde sin debut i maj i fjor, var det blandt andre Bertel Haarder, Kristian Thulesen Dahl, Thomas Blachman og lokale Inger Støjberg og Rosa Kildahl, som gæstede egnen og Den Lyserøde Sofa og debatterede temaer af politisk karakter på både lokalt og nationalt niveau.

- Jenle var et politisk kraftcenter i gamle dage og derfor den dag i dag den perfekte ramme for meningsudvekslinger om et Danmark i balance. Lige nu arbejder vi i styregruppen, med Søren Vester i spidsen, på »den svære to’er«, understreger Poul Pedersen.

Allerede inden den nye kalender for 2019 var taget i brug, kunne han meddele, at forfatteren Knud Romer kommer til Skivemødet, som i år er berammet til at finde sted fra torsdag 2. til lørdag 4. maj.

En mand »med krudt i«, som Poul Pedersen har betegnet ham, for Knud Romer er ikke blot manden bag to meget anmelderroste romaner, »Den der blinker er bange for døden« og senest »Kort over paradis«.

Knud Romer stammer fra Falster, hvor han fortsat har et hus, selv om han er bosiddende i hovedstaden. Han har ved flere lejligheder - og i meget skarpe vendinger - kritiseret regering og folketing for den centralisering, der medvirker til affolkning af store dele af Danmark.

Branding Skiveegnen ApS, som er motoren bag Skivemødet, består af en række erhvervsfolk, som har hjerte for Skiveegnen og anpartshaverne i selskabet er lokale virksomheder, som vil Skive og omegn. Det er også disse - samt Skive Kommune og Spar Vest Fonden - der sammen finansierer en folkelig fejring af egnen, som Skivemødet. Merete Just

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland