Gå til hovedindhold
Sport

Satsning på de unge i Skive fH vil fortsætte

24-11-2017 KL. 11:38
Empty

Mathias Bitsch
Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er en udokumentérbar påstand, at Mads Øris Nielsens skifte fra Skive fH til Bjerringbro-Silkeborg i sommer har kostet alvorligt i den klub, han forlod.

Savnet af den tidligere landsholdsspiller har dog efterladt et synligt hul på positionen som venstre back - det har publikum kunnet se i hallerne, og adskillige trænere hos skibonitternes modstandere har også påpeget, at den ambitiøse klub har haft svært ved at finde en løsning på den plads, hvor mange andre hold er stærkest besat.

Som afløser for Mads Øris Nielsen - og helt generelt for truppen - har Skive fH forsøgt at satse ungt med mere uprøvede talenter, som hidtil har haft vanskeligt ved at leve op til det niveau, klubben mente de havde, da der blev skrevet kontrakt.

Men det får ikke direktør Peter Andersen, som også sidder i den sportslige ledelse, til at overveje at ændre kurs og lægge flere penge i lommen hos etablerede spillere.

- Vi vil fortsætte med at satse på unge spillere. Man skal se det sådan, at det giver os en mulighed for at være med til at udvikle nogle store talenter, som vi kan få til en attraktiv pris. Det er rentabelt fort os - de ældre skal have en uforholdsmæssig stor del af lønsummen i forhold til de unge, påpeger han.

fået godt ry

Ifølge Peter Andersen har Skive fH fået et godt ry i branchen efter at have integreret U-landsholdsfolk som Nicolai Nørager, Mathias Bitsch og Jacob Weinreich på førsteholdet.

- Vi får hele tiden henvendelser fra agenter, så nogle ser os som et fedt sted. Og der er også flere klubber, som har henvendt sig til os, fordi de har nogle unge talenter, som trænger til at få noget spilletid, siger Peter Andersen.

Det kan blive noget, klubben forsøger at udnytte i den kommende tid, når der skal ses på, hvem der skal udgøre truppen til den kommende sæson.

- Vi kommer til at sige farvel til nogle. Men hvem og hvor mange vil jeg ikke udtale mig om, siger direktøren, som senest 15. december har haft alle spillere til en personlig samtale for at drøfte fremtiden.

Også omkring trænersituationen er der mest tavshed. Ole Bitsch’ kontrakt udløber efter denne sæson.

- Vi er i gang med at kigge på markedet, på os selv og hvor vi står. Det er en dynamisk proces. Og uagtet om vi har haft en god eller en dårlig sæson, så er vi i Top 20 i dansk håndbold, os så skal man hele tiden undersøge, om der findes noget bedre på markedet end det, vi har.

- Vi er selvfølgelig i dialog med Ole og har været det løbende om, hvordan vi ser på tingene. Og jeg har ikke hørt, at han skulle have lavet en aftale med en anden klub, siger Peter Andersen.

ikke ramt niveau

Skive fH ligger lige nu på en beskeden 7.-plads i 1. division og er dermed meget langt fra den oprykning, klubben havde en målsætning om, da sæsonen begyndte.

- Som hold har vi ikke ramt det niveau, vi gerne ville. Og individuelt kan spillerne spille på et højere niveau end det, de har gjort. Vi må bare konstatere, at vi ikke har fået den start, vi troede, vi skulle have, erkender Peter Andersen.

Alligevel har ingen spillere på nuværende tidspunkt skrevet sig ud af truppen i forhold til næste sæson, forsikrer han.

- Vi har kun spillet 10 kampe, og der er 16 endnu, så der er masser af tid til, at nogle kan brænde fuldstændig igennem. Vi så mod Stoholm, at Tobias Jørgensen gik ind og beviste, det var rigtigt, hvad vi havde set, da vi skrev under med ham. Tobias har vi også næste sæson, men hvis en spiller med kontraktudløb går ind og brænder sådan en kamp af, så tæller det positivt.

- Alle de spillere, vi har, har vi, fordi de er dygtige nok til at være en del af holdet.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland