Gå til hovedindhold
Lokalt

Sav og boremaskine er fundet frem: Hjemmebyggeriet er i fuld gang på Skive-egnen

23-05-2020 KL. 12:13
Empty

Tømrer Kent Larsen (til højre) og Brian Krog vurderer deres foreløbige arbejde med terrassen, mens Jette Krog mest bare glæder sig til, at den bliver færdig. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Bagved det stråtækte hus på Lykken i Krejbjerg er et nyt byggeri ved at tage form. En cirka 50 kvadratmeter træterrasse er inden for den seneste uges tid dukket frem i Jette og Brian Krogs have. Det er gået hurtigt med opførelsen, siden piloteringen gik i gang i mandags, og alligevel har det taget lang tid.

- Jeg har snakket om den terrasse i to år, siger Jette Krog.

Brian Krog indrømmer, at det på den front ikke er gået så hurtigt.

- Planlægningen har taget lidt tid, men selve projektet har ikke taget så lang tid, siger han med et skævt smil.

Han har selv fjernet den gamle prydhave og gravet ud til terrassen og gjort klar til, at de første stykker træ kunne sættes op. Men her fra har tømrermester Kent Larsen med KL Byg i Hem taget over, og Brian Krog er blevet antaget som en lærling eller assistent, som har gjort det, Kent Larsen har givet ham besked på.

De to mænd kender hinanden godt i forvejen. De har begge en passion for jagthunde og jagt, og derfor er tonen indimellem drillende mellem de to mænd. Men man skal ikke tage fejl, for der bliver arbejdet seriøst, og for Kent Larsen er der tale om en helt normal tømreropgave, som han har presset ind i en overfyldt arbejdskalender.

- Jeg vred armen lidt om på ham, siger Brian Krog og får et nik fra tømreren.

Men sådan set er Jette og Brian Krog måske lidt heldige med, at de lige nu kan opføre en terrasse i træ. For de er langt fra de eneste på Skive-egnen, der er gået i gang med et byggeprojekt derhjemme. Indehaver af Hobby-Huset i Stoholm, Højslev og Grundvad fortalte tirsdag i Midt På Ugen, at byggemarkedet havde haft de bedste måneder nogen sinde under coronakrisen, og tømrer Kent Larsen kan sagtens nikke genkendende til den travlhed inden for byggematerialer.

- Kent fortalte os, at hvis vi ikke havde været hurtige ude og fået tømmer til bunden af terrassen, så var vi kommet til at vente noget tid, fortæller Brian Krog.

- Ja, de siger, at der er solgt rigtig mange terrassebrædder og meget stakit, tilføjer Kent Larsen.

Når det nu har taget et par år at få terrassen bygget, så skyldes det ifølge Brian Krog manglende tid, for en stor del af hans fritid går med at træne hundene og gå til prøver med dem, og indimellem skal der også være tid til lidt jagt. Derudover har de begge to jobs, hvor der bliver leveret mange timer i ugen, når de er af sted. Jette Krog er hovmester på DFDS’ skibe, og Brian Krog arbejder om natten på Tican-slagteriet i Thisted, hvor han har en kontrolfunktion, og han arbejder mange timer i ugen. Derfor har tid været en mangelvare.

- Men i år havde vi tid til det, siger han, men understreger med det samme:

- Men det er ikke, fordi nogen af os er coronaramte, for det er vi bestemt ikke. Vi vi ville have bygget i år uanset coronaen, siger han.

- Nej, det var slet og ret Brian, der blev træt af at høre på mig, tilføjer Jette Krog fra sidelinjen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland