Gå til hovedindhold
Lokalt

Seks uger med omkørsel: Kommende omfartsvej spærrer rute 34

20-07-2019 KL. 09:27
Empty

I uge 34 får vejarbejderne arbejdsro til at få lavet den kommende tilkørsel fra den gamle rute 34 til den nye omfartsvej, og i den periode vil rute 34 være spærret med omkørsel over Sjørup. Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Endnu mangler den endelige godkendelse, men hos Vejdirektoratet forventer fagtilsynsmand ved Vejdirektoratet, Kurt Mikkelsen, at bilisterne fra mandag 19. august og seks uger frem må køre ad en alternativ rute, hvis de skal syd over mod Herning. Her bliver rute 34 nemlig spærret på strækningen mellem Hækvej i den sydlige ende og Trevældvej i den nordlige ende, fordi man skal i gang med at lave det stykke vej, der ved den fremtidige omfartsvej skal forbinde den gamle hovedvej med det nye stykke omfartsvej mod nord.

Det betyder, at man vil lave en omkørsel, der ved Skive begynder ved den trebenede rundkørsel mellem Herningvej og Ringvej Syd og fører mod syd ad rute 186 gennem Sjørup og videre mod vest ad rute 16 gennem Hagebro.

Skal man køre på ruten mellem Skive og Herning, vil det målt fra rundkørslen Herningvej/Ringvej Syd betyde ekstra fire kilometer hver vej, når man kører ad rute 186.

Kurt Mikkelsen forventer også, at der skal laves en omlægning af vejen i den sydlige ende af omfartsvejen engang efter sommerferien, men som planerne ser ud lige nu, vil den ikke betyde en omkørsel. I stedet vil man formentlig etablere en midlertidig landevej langs vejarbejdet eller regulere trafikken med lysreguleringer.

- Normalt laver man de her tilslutninger til sidst i projektforløbet, men ved at lave dem nu, bliver man fuldstændig uafhængig, forklarer Kurt Mikkelsen.

Det betyder, at arbejdet ikke får indflydelse på den omkringkørende trafik i resten af anlægsperioden, og skulle man pludselig stå med en lille forsinkelse på noget af strækningen i de sidste måneder, skal der ikke ændres i tilladelserne til at spærre vej af og lave omkørsler, som man ellers kunne risikere.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland