Gå til hovedindhold
Erhverv

Selskab vil fordoble lokalt vindmølleprojekt: 13 møller i stedet for syv

18-01-2019 KL. 20:51
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Selskabet GreenLab Skive Vind har nu bedt Skive Kommune om tilladelse til at rejse 13 store vindmøller i og tæt på GreenLab Skive i Kåstrup.

Det er næsten dobbelt så mange, som selskabet foreslog sidste år. Projektet passer fint ind i Skive Kommunes mål om at blive selvforsynende med energi og visionen om at udvikle GreenLab Skive til et center for vedværende energi med opmærksomhed ud over Danmarks grænser.

Men godkender Skive Byråd de 13 store vindmøller, kommer nogle til at betale - de nærmeste genboere.

- Som vi ser det, forholder Skive Kommune sig kun til, om sådan et projekt overholder loven. Men har Skive Byråd virkelig samvittighed til at tillade så store vindmøller opstillet så tæt på borgere, som det bliver tilfældet her, spørger Flemming Thybo Jensen.

Jens Peder Hedevang (V), formand for Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø, bekræfter, at GreenLab Skive Vind vil flytte vindmøllerne tættere på Rute 26 efter anmodning fra Skive Byråd.

- Byrådet har ikke godkendt noget endnu. Vi må se på det, når vi ser projektet. Der kommer tit et dilemma, når vi taler om grøn energi: Alle vil gerne grøn energi, men ingen vil have vindmøller tæt på, siger Jens Peder Hedevang.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland