Gå til hovedindhold
112

Serie-svindler endelig for retten: Tiltalt for 11 forhold

19-10-2017 KL. 10:08
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Er du et af ofrene for mandens svindel? Så hører vi gerne fra dig på redaktion@skivefolkeblad.dk

Det er en særdeles flittig svindler, som skal møde i retten i Viborg. Han er tiltalt for ikke mindre en 11 forskellige svindelnumre begået på Skive-egnen, hvor han ifølge anklageskriftet har svindlet, stjålet eller bedraget sig til en økonomisk gevinst.

Men nu ser det ud til, at det får en ende, for den 32-årige kan se frem til at miste sin frihed, hvis han bliver kendt skyldig i samtlige anklagepunkter.

Stjålne tasker, kontanter og Facebook-snyderi
Svindelnumrene strækker sig helt tilbage til 2015, hvor den 32-årige i efteråret forsøgte at misbruge et dankort på diverse hjemmesider, og tilegne sig varer for i alt omkring 22.500 kroner. Svindlet mislykkedes dog, fordi butikkerne annullerede ordrerne.

I 2016 er han tiltalt for bedrageri, ved i butikken SOLO i Nørregade i Skive, at have stjålet en taske fra udstillingen og efterfølgende at havde overbevist en ekspedient om, at han havde købt tasken, men gerne ville bytte den. Ekspedienten gav ham derfor et tilgodebevis på 200 kroner.

Om det var det vellykkede svindelnummer, der kickstartede hans svindelkarriere, er ikke til at sige, men efter det lykkedes manden at svindle sig til 200 kroner i SOLO har svindelnumrene taget til i både kreativitet og hyppighed.

I 2017 er han tiltalt for ni gange, at have svindlet og stjålet. Blandt andet fra Ældrecenteret i Balling, hvor han stjal et sæt bilnøgler og Kirkens Korshær i i Rødding, hvor han stjal en taske indeholdende kontanter, en mobiltelefon og et dankort, som han efterfølgende forsøgte at have penge fra.

Han er desuden tiltalt for at have solgt varer via Facebook, som han har modtaget betaling for, men aldrig har sendt til køber, ligesom han er tiltalt for, at have købt en brugt mobiltelefon, som han har fået udleveret ved at vise sælger en falsk kvittering.

Første retsmøde overstået
Det første retsmøde i sagen mod den 32-årige blev afholdt tilbage i august. Siden er sagen blev udskudt, indtil Kriminalforsorgen har fået foretaget en personundersøgelse af manden. Når den er udarbejdet, vil sagen blive berammet og fortsætte ved retten i Viborg.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland