Gå til hovedindhold
Lokalt

SF tager afstand fra udvidelse af sygeplejerske-ordning: »Farceagtigt forløb«

23-01-2018 KL. 22:00
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den brandvarme sag hos Skive Kommune, der handler om en udvidelse af den meget omtalte sygeplejerske-ordning, så den fremover skal gælde alle kontanthjælpsmodtagere, blev mandag aften diskuteret på et bestyrelsesmøde i SF Skive.

Og her var der bred enighed om, at SF tager afstand fra idéen om at udvide ordningen til at gælde alle kontanthjælpsmodtagere.

- Det er kontrol i hoved og bagdel, og ingen arbejdsgiver ville kræve noget tilsvarende af sine ansatte. Man kan simpelthen ikke putte alle kontanthjælpsmodtagere i én og samme kasse, og derfor siger vi nej tak til den form for kontrol, lyder det fra byrådsmedlem Anders Bøge.

Anders Bøge undrer sig også over, at ordningen er trådt i kraft for nogle kontanthjælpsmodtagere, inden den er blevet politisk behandlet. Og han mener også, at der er forskel på, om ordningen gælder for flygtninge og indvandrere eller kontanthjælpsmodtagere.

- Ordningen for flygtninge og indvandrere blev heller ikke politisk behandlet, men der har vi ikke hørt om tilsvarende problemer. Men der er nogle klare problemer i forhold til kontanthjælpsmodtagerne, som vi bliver nødt til at reagere på, siger Anders Bøge.

Sagen har også fået SF til at overveje, om partiet skal bede om en redegørelse for, hvordan det fungerer i jobcentret.

- Jeg ved godt, at ordningen er sat i gang, fordi der er problemer med sygefravær blandt kontanthjælpsmodtagere, ellers gjorde de det ikke, men man kan ikke bare gøre det på den her måde, som det er lagt op til, og vi undrer os dybt over det farceagtige forløb, siger Anders Bøge.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland