Gå til hovedindhold
Sport

SIK forlænger med succestræner: Røll er på plads for næste sæson

21-06-2019 KL. 11:59
Empty

Thomas Røll er også i Skive IK næste sæson. Han har forlænget sin aftale med et år. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

For udenforstående har det virket næsten naturstridigt, at sæsonens suverænt bedste hold i 2. division ikke har haft træneren på plads med mindre end tre uger til, at spillerne vender tilbage efter sommerferien for at begynde forberedelserne til tiden i 1. division.

I virkelighedens verden har de to parter dog hele tiden været så tæt på hinanden, at det var nærmest utænkeligt, samarbejdet ikke ville fortsætte.

Og det kommer det nu til. Thomas Røll har skrevet under på en et-årig forlængelse af samarbejdet, og det er sportschef Rasmus Brandhof særdeles godt tilfreds med.

- Det var jo nemt. Thomas har indfriet alle de mål, vi har sat op for ham, så det ville jo være decideret åndssvagt ikke at forlænge. Så det har vi gjort, siger han til Skive Folkeblad.

Målsætning nummer 1 var at rykke op. Nummer 2 var at vinde 2. division. Og nummer 3 var at vinde oprykningsspillet.

- Vi kan sige »tjek« til det hele, og så kan man ikke forlange mere.

- Vi har ventet så længe, fordi vi gerne ville være færdig med sæsonen. Og Thomas skulle også have lov til at finde ud af, om det er denne vej, han vil gå - og det er det. Så har der selvfølgelig været noget forhandling i det, men det er ikke fordi, der har været nogle knaster - det har ikke været en voldsom forhandling, siger Rasmus Brandhof.

- Begge parter havde lige nogle ting, som skulle falde på plads. Men fra vores side har der aldrig været intentioner om, at vi ville andet end Thomas Røll.

Rasmus Brandhof oplever i Røll en træner, som bidrager med en masse ro og god mandskabsbehandling.

- Når vi spiller, er det ikke ham, der råber højt og stresser spillerne. Han udviser en ro, som de forhåbentlig tager med ind på banen. Og så har han vist sig taktisk dygtig også - vi stillede i en 3-5-2-opstilling i Jammerbugt og vandt klart på en bane, der er næsten umulig at vinde på. Og i Kolding ændrede han også formation, og da førte vi 4-0 ved pausen.

Thomas Røll er fortsat ansat på deltid, men går ned i tid i sit civile job som efterskolelærer for at kunne være mere i Skive, hvor træningsmængden sættes op.

- Vi har ikke været betænkelig over, at han fortsætter på skolen. Spillerne arbejder også ved siden af. Når vi ikke vil eller kan aflønne med mere, end vi gør, så er det i orden. Det kan også give andre perspektiver at være væk fra fodbolden et par timer hver dag, mener Rasmus Brandhof.

SIK var også Thomas Rølls førsteprioritet.

- Jeg synes, vi har gang i et rigtig spændende projekt. Klubben er vokset på mig, og jeg kan rigtig godt lide at være i Skive, og ikke mindst folkene i og omkring klubben. Så det at kunne få lov til at arbejde videre med spillerne betyder rigtig meget for mig, siger Røll i en pressemeddelelse.

- Det er de færreste, som får lov til, i deres andet år som træner, at stå i spidsen for et 1. divisionsmandskab, så det vil jeg da ikke lade gå af hænde. Derudover er det også udfordringen i det, efter at have overstået en sæson, hvor det eneste mål var en oprykning, så går vi ind til en sæson med en helt anden målsætning. Det, at vi ikke er favoritter i hver eneste kamp, vi spiller, bliver jo en helt ny verden og uden tvivl lærerigt, siger Thomas Røll.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland