Sport

SIK henter 20-årig »Messi« i Brabrand

Der er en ny mand med til at kæmpe om pladserne helt i front, når Skive IK fredag spiller træningskamp på udebane mod kollegerne fra 1. division, FC Fredericia.

Klubben fik nemlig torsdag en underskrift fra den 20-årige Brabrand-angriber Anton Søjberg, som er hentet på en aftale, der foreløbig rækker frem til sommer. Og det er en aftale, sportsdirektør Rasmus Brandhof glæder sig over.

- Der er ikke mange klubber i 1. division, som ikke har haft ham på radaren de sidste par transfervinduer. Han har været i Kolding og Hobro og spillet med i nogle reserveholdskampe, og han er også tidligere blevet tilbudt en fuldtildskontrakt i Hobro, men det passede bare ikke med hans skole, fortæller han.

Anton Søjberg har spillet i AGF i sine ungdomsår, men har som senior optrådt for Brabrand, hvor hans far, Tom Søjberg, er træner.

At SIK har sikret sig en spiller, som større klubber også har udvist interesse for, handler ifølge Rasmus Brandhod om de vilkår, man har tilbudt. Ikke økonomisk, men i forhold til en kort kontraktlængde og træningstider, som harmonerer mere fornuftigt med at gå i gymnasiet, end det ville være tilfældet i et fuldtids setup.

- Vi henter ham ikke, fordi der er en af vores andre angribere, som er på vej væk. Vi gør det, fordi han kommer med noget andet, end det vi har. André Bjerregaard, Lasse Møberg og Oliver Haurits er alle nogle robuste spillere, som er mere 9’er agtige. Anton Søjberg er mere 10’er - han har et rigtig godt venstreben og en god spilforståelse.

- I min optik er han en 10’er på en Messi-placering. Han kan både støbe kuglerne til de andre og selv komme i feltet, siger Rasmus Brandhof.

Anton Søjberg har scoret seks gange for Brabrand denne sæson, heraf to gange i en pokalkamp mod Vejle.

SIK har sikret sig 20-årige Anton Søjberg i Brabrand.  Foto: Ole Nielsen /Ritzau Scanpix