Gå til hovedindhold
Sport

SIK-profil takker af: Thomsen har sat støvlerne på hylden

24-08-2018 KL. 12:55
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

CM Arena i Nykøbing Falster blev endestationen for Martin Thomsens fodboldkarriere.

Den 20. maj blev han skiftet ind og fik 18 minutter på banen. Inderst inde vidste han godt, det var slut, men først i dag melder han officielt ud, at det er blevet tid til at sige stop som aktiv spiller.

Han har trænet lidt med i SIK’s opstartsfase, så han kunne træde til, hvis det blev nødvendigt. Men nu er truppen på plads - midtbanen er stærk, og derfor overgår Martin Thomsen nu til at have fuldt fokus på at være assistenttræner for Thomas Røll efter flere end 250 kampe for klubben.

- Jeg kunne måske godt være fortsat. Men man skal jo sætte et punktum, og det er den rette tid nu, hvor jeg er ene-assistent for Røll og skal støtte ham på bedst mulig vis, fortæller Martin Thomsen.

fin bane

Fodbold har været omdrejningspunktet i Martin Thomsens 36-årige liv, siden han var dreng i Hobro. Over Viborg FF kom han til Skive IK, nåede retur til Hobro og kom videre til Silkeborg, inden han via et assistenttrænerjob i Jammerbugt vendte tilbage til Skive i rollen som spillende assistent for et år siden.

- Jeg fortsætter i fodboldbranchen. Det er bare en anden måde, man spiller kampene på, påpeger han.

- Jeg er jo ikke længere væk, end at lysten stadig er der. Så jeg kommer nok til at blive sådan én, som siger »Sikke en fin bane«, eller »Det er godt nok en fin aften« til de 11 udvalgte, for de skal huske at nyde det, mens de kan. Det er noget, man tænker over, når man sidder ude.

Martin Thomsen har taget første del af A-træneruddannelsen og vil gerne på sigt skifte assistentrollen ud og blive cheftræner’og derigennem måske nå endnu længere, end han nåede som spiller.

- Jeg var lidt uheldig med skader tidligt i min karriere, men til sidst fik jeg vist, at jeg havde niveau til at spille i Superligaen. Det er jeg glad for, at jeg nåede, for det var dét, jeg drømte om som dreng, siger han om tiden i Hobro, der først førte til oprykning og så en sensationel overlevelse i første sæson i den bedste række.

- Jeg kom som 33-årig, spillede fra start i alle 33 kampe og fik oplevelser, jeg aldrig havde drømt om. Den frste hjemmekamp mod Brøndby, som vi slog alle tre gange, og 3-0 over FC København i Parken. Det er nogle af de øjeblikke, der står klarest.

en storklub

- Og så nåede jeg også at være fuldtidsprofessionel i Silkeborg i halvandet år - det er jeg sindssygt glad for at have prøvet, for uden at forklejne Hobro eller Skive, så var det en storklub med forventninger om, at vi vandt hver gang og rykkede op. Der lærte jeg meget under Peter Sørensen og Kim Poulsen.

- Men også tiden i Skive, hvor fjerdepladsen for nogle år siden også var stort, og hvor jeg havde en betydelig rolle i det. Den placering håber jeg at kunne være med til at forbedre en dag.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland