Gå til hovedindhold
Sport

SIK satte flot punktum for fremragende sæson

25-07-2020 KL. 17:51
Empty

Skive IK fik en drømmestart mod Vendsyssel og holdt hele vejen hjem. Foto: Rene Schütze/Scanpix 2020

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive IK har præsteret et eventyrligt forår i 1. division, og lørdag skulle det sidste kapitel så skrives i udekampen i Hjørring mod Vendsyssel FF.

Sæsonmålsætningen om overlevelse var på forhånd for længst indfriet for de gulklædte, men der var dog fortsat masser på spil i det nordjyske.

Inden kampen kunne skibonitterne, der på forhånd sad på femtepladsen, ende som alt fra nummer 4 til 7 alt efter lørdagens øvrige resultater. Den slags er bestemt ikke uvæsentligt. Det kan nemlig direkte aflæses i de økonomiske tabeller. Hver plads er i omegnen af 70.000 kr. værd, og dermed kunne dagens resultater betyde en forskel på godt 210.000 kr. fra det bedste til det værste scenarie.

Derfor blev folkene med de finansielle briller naturligvis svært tilfredse med at notere sig, at lørdagens gæster fik en decideret drømmestart.

Efter blot 52 sekunder kom SIK af sted i en lovende omstilling. Jeppe Mogensen fandt Sebastian Grønning, som fandt Jacob Vetter, der spillede skråt tilbage til Grønning i feltet. Derfra svigtede den suveræne topscorer ikke, da hans hårde spark ikke kunne holdes af Vendsyssel-keeper Nicolai Flø.

Det gav hjemmeholdet en hel kamp til at få rettet op på det, og de 90 minutter bød da også på en håndfuld fine muligheder til nordjyderne.

Når det for alvor brændte på, stod målmand Marcus Bobjerg dog fornemt i vejen og forhindrede udligningen. Og når han ikke selv kunne komme afværge, havde han stolpen til hjælp.

I den anden ende havde Sebastian Grønning i anden halvleg et fint tilbud for at fordoble føringen, men Nicolai Flø stod stærkt imod hans nærgående hovedstød.

Vendsyssel fik etableret et stort tryk på skibonitterne i slutfasen, men gæsterne overlevede presset og kunne dermed sætte et fornemt punktum på en sæson, hvor holdet gang på gang har formået at overgå sig selv.

Med 1-0-triumfen kunne Skive IK skele til Fremad Amagers kamp mod Vejle for at få svar på, om de tre point var nok til at avancere til fjerdepladsen. Der var dog ikke hjælp at hente fra østjyderne, men det gjorde alligevel ikke de tre point i Hjørring ubetydelige.

Kolding vandt nemlig deres kamp mod Viborg, og havde Vendsyssel fået skovlen under Skive IK, havde det altså betydet en syvendeplads for Røll og Thomsens tropper.

I stedet kan Skive IK parkere sæsonen på en fornem femteplads i landets næstbedste fodboldrække. Stik imod alle økonomiske forudsætninger.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland