Gå til hovedindhold
Lokalt

SIK-spillere fik job i kommunen uden opslag: »De manglede relevant erfaring"

15-04-2018 KL. 12:30
Empty

arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Vi er vist efterhånden mange, der har svært ved at se, at nyuddannede pædagoger og lærere, der samtidig med studierne har spillet fodbold, skulle have særlig relevant erfaring med så svære problemstillinger.

Sådan lyder kritikken fra en pædagog om ansættelsen af tidligere SIK-spillere som en del af et kommunalt team af ungdomskonsulenter, der skal hjælpe børn og unge med at undgå en kriminel løbebane eller at blive anbragt udenfor hjemmet.

Af et team på seks har de fire spillet på Skive Idrætsklubs (SIK) førstehold.

Det er samme klubs eliteafdeling, som den afgående direktør for Skive Kommunes kultur- og familieafdeling, Per Nors, i marts blev valgt som formand for.

- Det er virkelig tunge sager. Det kræver erfaring og et stærkt, fagligt fundament at arbejde med unge, der er på vej ud i kriminalitet, har forældre med misbrug eller manglende evner for at være forældre. Der kan også være vold blandt de voksne i hjemmet, eller børnene kan være udsat for overgreb. Det er altså noget, der kræver mere end et godt hjerte. Det kræver masser af erfaring, lyder det fra en mangeårig medarbejder i Skive Kommune.

Der er også medarbejdere, der betegner de pågældende konsulenter som »rigtig gode« og »fremragende til fysiske aktiviteter«.

Men der peges af mange på, at mere erfarne medarbejdere aldrig fik mulighed for at søge.

Lederen af det kommunale team af ungdomskonsulenterne, Helene Nyholm, ønsker ikke at udtale sig.

- Jeg troede, at bundniveauet for hykleri var nået - men kan så med ærgrelse konstatere, dette ikke er tilfældet, lyder det i en kommentar til Folkebladets oplysninger fra Per Nors.

To byrådsmedlemmer ønsker at få ansættelserne undersøgt, og de vil derfor kontakte kommunaldirektør Per Mathiasen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland