Gå til hovedindhold
Sport

SIK-træner: Aarhus Fremad spiller prisværdig pres-fodbold

21-09-2018 KL. 14:26
Empty

Christoffer Maul Petersen har haft en startplads de seneste to kampe og scorede i Brabrand. I aften venter endnu et Aarhus-hold, når Fremad kommer på besøg. Arkivfoto: Brian Laursen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Cheftræner Thomas Røll har stor respekt for den måde, fredagens modstander på Hancock Arena optræder på. Aarhus Fremad ventes nemlig at spille kampen, som de har spillet alle de øvrige, ud fra et aggressivt udgangspunkt.

- Det lader til, at uanset hvem, de møder, så lægger de et pres højt oppe på banen, og de er gode til det. De er hurtigt over andenboldene og godt spillende når de har bolden.

- Der er fordele og ulemper ved at lægge sig fast på samme spillestil hver gang, blandt andet at man mister et overraskelsesmoment. Men som fan af god fodbold synes jeg, det er en prisværdig måde, Aarhus Fremad spiller på, siger Thomas Røll.

SIK-træneren ser åbninger i den måde, Fremad spiller på.

- Ja, helt bestemt. Når de gerne vil presse os så højt oppe, åbner det op andre steder, hvis vi har modet. Vi har også nogle hurtige folk, som skal udfordre deres meget offensive wingbacks, og så er de ikke verdens hurtigste nede bagved.

- De falder hurtigt, og det skaber nogle huller mellem kæderne, bemærker han.

SIK kommer med fin optimisme efter lørdagens sejr hos topholdet Brabrand.

- Den gav et godt boost, for der er ikke mange hold, som kommer til at vinde i Brabrand. Det var fortjent, og vi fik vist flere facetter af vores spil - i første halvleg var vi gode med bolden, og i anden forsvarede vi os godt, siger Thomas Røll, som tillader sig at sidestille 2-1-sejren med at holde nullet. Brabrands mål var nemlig et lykketræf af et saksespark efter 75 sekunder.

SIK-træneren blev for et par runder siden tvunget til at prøve nyt på venstre back, da Simon Sterring og Frederik Buur var skadet, mens Emil Søgaard »vendte forkert« på pladsen og gjorde det bedst i højre side. Valget faldt på Mathias Bonde.

- Og jeg synes, han har gjort det godt, men jeg flyttede ham dermed mere af nød end lyst, for jeg ser ham som central midt. Han har spillet pladsen hele sidste sæson i OB, og jeg synes, han kan bruge mange af sine kvaliteter fra midtbanen på den plads også, siger Thomas Røll.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland