Gå til hovedindhold
Sport

SIK-træner før Viborg-brag: »Vi matcher Viborg på alle parametre«

16-08-2019 KL. 13:18
Empty

Både Thomas Santos og Mathias Pedersen var med, da SIK senest spillede en tællende kamp mod Viborg forrige år. De er med igen i aften og står med muligheden for at bringe skibonitterne op i det absolutte førerfelt.
Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er 1. divisions to bedste defensiv enheder, der i aften tørner sammen på Hancock Arena.

Skive IK har lukket to mål ind, mens naboerne fra Viborg endnu har tilgode at ærgre sig over en modstanderscoring.

Det fører dog ikke frygt med sig hos SIK-træner Martin Thomsen, og heller ikke hos spillerne, lover han.

Efter en god sæsonstart er der nemlig tanket selvtillid nok til, at intet anset som værende umuligt.

- Vi frygter ikke Viborg. Vi tror på, vi kan få åbnet dem. Jeg synes, vi har fine muligheder, hvis vi er gode på bolden og får sat vores spil med vores hurtige folk og pasninger op ad banen, mener han og erklærer, at SIK vil angribe kampen og gå efter at gøre en god sæsonstart fantastisk.

En sejr vil sende SIK op i førerfeltet, mens der skal kigges nedad i tilfælde af sæsonens første nederlag.

- Det er positivt, vi i alle tre kampe til nu har følt, vi kunne have taget alle 3 point. Men nu kommer vi også ind i en vigtig periode med tre svære kampe foran os. Og kommer vi skidt ud af det mod Viborg, så vil det være en sløj start, vi har fået - og en rigtig god, hvis vi vinder. Men vi tror fuldt og fast på, vi kan hente de 3 point.

Martin Thomsen har været imponeret over den måde, Viborg har rejst sig ovenpå skuffelsen over ikke at rykke op sidste sæson.

- Man kan fornemme, de har noget fornyet energi med et nyt setup og en ny træner. Der er en rigtig god stemning i klubben, og spillerne tror på det nye koncept. Offensivt ser Viborg fornuftige ud, og defensivt er det imponerede, de ikke har lukket mål ind endnu.

- Jeg er ikke i tvivl om, de går efter at rykke op. De har truppen til det. Men sætter man vores hold op mod deres, så er jeg ganske godt tilfreds. Jeg mener, vi kan matche dem på alle parametre.

Viborg har hidtil i sæsonen spillet primært 4-3-3, men gik i 3-4-3 i anden halvleg i sidste spillerundes 0-0-kamp mod HB Køge. Derfor vil SIK have to planer klar, og der vil være ekstra fokus på at få lukket Christian Sørensen og den tidligere SIK’er Frederik Brandhof ned på midtbanen.

- Det er en kamp, vi glæder os helt vildt til, nu hvor vi er tilbage i 1. division. Der er mange skibonitter, der som det første tjekker kampprogrammet for, hvornår vi skal møde Viborg. Og at opgøret er rykket til en fredag, gør det ekstra fedt. Der kommer formentlig flere tilskuere, som vil få lidt indenbords og hygge sig noget mere. Og så håber vi, at vi kan bidrage til underholdningen, siger Martin Thomsen.

I SIK-truppen er Sebastian Grønning med igen. Han sad over i søndagens 0-0-kamp i Fremad Amager med en væskeansamling i knæet, men den er der kommet så meget styr på, at han indgår i truppen. Det samme gælder Frederik Mortensen, som har været ude siden træningskampen mod Viborg.

De to spilleres tilbagevenden betyder, at Maciej Sciborowski glider ud og i stedet skal spille for andetholdet denne runde.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland