Sport

SIK’erne blev testet: Agger var hurtigst - Mortensen løb længst

Efter en uges opstart, der har budt på både træningspas og træningskamp, kom Skive IK-spillerne mandag til den berygtede testdag, hvor både hurtighed og kondition blev testet.

Det skete i en 30-meters sprint samt den velkendte BIP-test, som har trukket tænder ud på mangt og meget gennem tiden.

Til den lejlighed havde SIK’erne derfor indtaget Interfjord Arena, hvor de kunne gennemgå testene i tørvejr.

På sprinttesten viste Mads Agger sig at være den hurtigste mand, da han satte alle holdkammerater til vægs og lidt til.

- Han løb 30 meter på 3,83 sekunder. Det er det hurtigste, Fysiolab (som stod for testen, red.) har målt nogen som helst steder. De siger, det er sjældent, at der kommer nogen under 3,90, men vi havde også Thomas Santos på 3,86, fortæller Rasmus Brandhof.

Ifølge SIK-sportschefen samarbejder Fysiolab også med blandt andre FC Fredericia, Holstebro og Jammerbugt, så det er altså en bred vifte af spillere, Agger har vist sig hurtigere end.

- Vi vidste godt, han var hurtig, men vi var måske overraskede over, at han var hurtigere end Santos, lyder det fra Brandhof.

I BIP-testen var Frederik Mortensen spilleren i bedst form. Han henviste Thomas Santos til andenpladsen.

Det var opmuntrende, at netop Santos blev nummer to i både sprint- og BIP-test, efter han har været ramt af corona. Dermed har sygdomsforløbet næppe kostet ham noget.

- Nej, det var der ikke noget, der tydede på, hvis vi kan tage det som pejlemærke - og det er vi jo nødt til. Han var både næsthurtigst og næstlængst løbende, så det var fint, siger Rasmus Brandhof.

Efter 2-2 i den første træningskamp mod AC Horsens spiller SIK igen på fredag kl. 18.30. Det sker på kunstgræsset i Højslev, hvor Brabrand kommer på besøg.

Michael Hjorth jensen

mhj@skivefolkeblad.dk

Frederik Mortensen (nummer to fra højre) nåede længst i BIP-testen. Privatfoto