Gå til hovedindhold
Lokalt

Simon blev genoplivet fra hjertestop: »Uden dem havde jeg ikke været her« (video)

02-12-2018 KL. 07:32
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I godt humør havde han lige siddet og fortalt sine kammerater, at han havde købt en ny motorcykel.

Få sekunder efter var det som om, at stikket til 25-årige Simon Bøgh Pedersen fra Glyngøre blev hevet ud af kontakten.

- Han gik helt i stå, og så kiggede han skråt op i luften, inden han væltede han bagover. Og da han lå der på gulvet, åndede han ud og blev helt slap. Han var livløs, fortæller de tre venner Jesper Funder, Dennis Sørensen og Jesper Graversen, der alle bor i Glyngøre.

I situationen kiggede de tre venner lige et kort sekund på hinanden. De gav Simon Bøgh Pedersen et par flade lussinger, og da det ikke hjalp på kontakten, gik de straks i gang med at forsøge at genoplive ham.

- Jeg havde heldigvis været på et førstehjælpskursus i samme uge, så jeg havde det i frisk erindring. De andre gutter vidste også godt, hvad det gik ud på, så vi supplerede hinanden, mens adrenalinen kørte rundt i kroppen på os, siger Jesper Graversen.

Jesper Funder, Dennis Sørensen og Jesper Graversen havde haft en værkstedsdag hjemme hos Jesper Funder den lørdag for to uger siden.

Der blev hygget med forskellige arbejdsopgaver og lidt øl.

Senere på dagen stødte også Simon Bøgh Pedersen til, og da klokken var blevet sent ud på aftenen, besluttede de fire kammerater sig for at tage op til Jesper Graversen og få en sidste fyraftensøl.

Men der nåede de ikke at sidde ret længe, før Simon Bøgh Pedersens hjerte stoppede med at slå.

Mens de tre var i gang med at give ham hjertemassage og kunstigt åndedræt, kørte Simon Bøgh Pedersens pupiller en tur fra den ene side til den anden.

Efter ni minutter kom ambulancen, og på det tidspunkt var der stadig ikke liv i Simon Bøgh Pedersen.

Af ambulancefolkene fik han først en adrenalinsprøjte, men da det ikke hjalp, gik de i gang med støde.

- De stødte fire gange, inden der kom lidt puls, og så blev han ellers i al hast båret ud i ambulancen. Da han kørte af sted i ambulancen, var vi ikke sikre på, om han ville klare den, fortæller Jesper Graversen.

Simon Bøgh Pedersen blev kørt til sygehuset i Viborg, hvor han genfandt bevidstheden, da han var på ind i scanneren.

- Det er det første, jeg husker. At jeg ligger der på vej ind i scanneren, siger Simon Bøgh Pedersen.

Han vågnede først rigtigt formiddagen efter, og derefter blev Simon Bøgh Pedersen indlagt på intensiv afdeling i to dage.

Derefter blev han flyttet til hjerteafdelingen og siden til Skejby Sygehus, inden han kom hjem til Glyngøre igen sidste lørdags.

- Jeg er evigt taknemmelig. Havde det ikke været for mine tre venner og deres hjælp, så havde jeg ikke været her i dag. Det er deres skyld, at jeg stadig lever, siger Simon Bøgh Pedersen.

Tilbage sidder Jesper Funder, Dennis Sørensen og Jesper Graversen med en rigtig god følelse.

De er lykkelige for, at de stadig har deres kammerat.

- At Simon stadig er hos os, er den største belønning, vi kunne få. Vi kan ikke undvære ham, og slet ikke nu, lyder det fra de tre redningsmænd.

Empty

Tre redningsfolk - fire kammerater. Simon Bøgh Pedersen, nummer to fra højre, sammen med vennerne Jesper Funder, Dennis Sørensen og Jesper Graversen. Foto: Steen Don

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Brandårsag er umulig at opklare: »Selv jernrørene var smeltet« Brandårsag er umulig at opklare: »Selv jernrørene var smeltet«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland