Gå til hovedindhold
Lokalt

Situationen er kritisk inden valg: Her vil ingen i menighedsrådet

14-09-2020 KL. 13:12
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Situationen er kritisk. Hvis der ikke kommer nogen i menighedsrådet, så risikerer vi at miste selvbestemmelsen over vores kirker.

Sådan sig menighedsrådsformand og valgformand, Lisbeth Christensen, Hestbæk. I seks år har hun været med i Roslev-Rybjerg Menighedsråd - de tre af dem som formand.

- Så jeg har taget min tørn, siger hun.

Problemet er, at det synes de tre øvrige medlemmer også, at de har, og dermed er der ingen af det i forvejen halverede menighedsråd, der har planer om at genopstille. At menighedsrådet er halveret skyldes, at flere medlemmer de seneste år har valgt at forlade rådet, fordi der har været store uoverensstemmelser. Og et suppleringsvalg gav ikke flere medlemmer.

I august holdt sognene orienteringsmøde om det forestående valg til menighedsrådet. Ud over rådsmedlemmerne selv mødte kun et af sognebørnene frem. Derfor ser Lisbeth Christensen også med spænding frem til i morgen, hvor der skal være opstillingsmøde med afstemning.

- Jeg har været rundt og spørge en del, men jeg har indtil videre ikke haft held til at finde nogen, der ville stille op. Så jeg ved ikke, hvad der skal ske. Men jeg er skuffet over de mange, der har haft en røst de seneste par år, men som ikke vil stille op og tage ansvar nu. Jeg håber, at der er nogle, der vil tage det ansvar. Det starter jo på en frisk, og det nye menighedsråd kan selv sætte rammerne, når nu vi gamle ikke er der mere, siger Lisbeth Christensen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland