Sport

Sjældent straffespark sender SIK over stregen

Skive IK fik den perfekte indledning på nedrykningsspillet, da kriseramte Hobro IK søndag var på besøg. På et vindblæst stadion og et elendigt underlag trak SIK sig sejrrigt ud med en 1-0-sejr.

SIK’erne fik ellers en brat opvågning efter allerede et minut. Her skovlede gæsternes Mads Hvilsom bolden i mål og skulle til at bryde ud i jubel. Den fest afblæste linjevogteren dog, da han hævede flaget og vinkede Hvilsom offside.

Det var imidlertid ikke fordi, det chok inspirerede skibonitterne til at sætte sig på sagerne efterfølgende. De gulblusede havde mere end svært ved at etablere spil på Hobros banehalvdel.

Det til trods fik Martin Thomsens tropper et kæmpe tilbud efter 21 minutter. Thomas Dalgaard modtog en bold i rummet bag forsvaret, tog den til sig og trampede sig forbi Hobro-keeper Adrian Kappenberger.

Det var dog ikke i balance, og chancen løb ud i sandet, da Dalgaard gled i bolden lige inden det afgørende moment.

Alligevel var det skibonitterne, som kom til at juble først på Hancock Arena. Der indfandt sig således et lille påskemirakel på det lokale stadion. I sæsonens 23. kamp blev SIK nemlig tildelt et straffespark for første gang i sæsonen.

Dermed er øvelsen fra de 11 meter ikke ligefrem noget, der ligger på rygraden af manden med ansvaret, Sebastian Denius. Men han viste sig iskold fra pletten, da han sendte Kappenberger til højre i målet, selv sparkede til venstre og bragte SIK på 1-0 efter 34 minutter.

Den føring tog hjemmeholdet med sig ind i anden halvleg, hvor der et par gange var optræk til gode omstillingsmuligheder. Den sidste skarphed manglede dog, og i stedet blev det mere eller mindre overlevelse i den sidste halve time.

Hobro sendte en stribe bolde ind i feltet, og det var flere gange tæt på at gå galt for hjemmeholdet, som holdt fast i føringen med det yderste af neglene.

Missionen lykkedes dog, og jublen kunne bryde løs, da kampen efter tre minutters tillægstid blev fløjtet af.

Sejren blev endnu sødere af, at Vendsyssel tabte i runden, mens Kolding fik uafgjort. Dermed har SIK efter 23 runder kæmpet sig over nedrykningsstregen.

Sebastian Denius var kølig fra pletten og nappede rollen som matchvinder. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix