Gå til hovedindhold
112

Skal hjælpes ud af misbrug: Unge kokain-købere får bekymringsbrev

24-11-2019 KL. 17:43
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Som en direkte konsekvens af at en del personer under 25 år har været involveret i køb af kokain af »Porsche-banden«, blev det på et møde i SSP Samrådet Kreds Midt- og Vestjylland drøftet, hvad der kan gøres fremadrettet for at undgå, at unge og voksne mennesker havner eller forbliver i et stofmisbrug.

Da problemstillingen i den drøftede sag omhandler voksne, vil det involvere den del af SSP samarbejdet, der kaldes SSP+.

SSP+-samarbejdet er det udvidede SSP-samarbejde, som dækker over unge og voksne til og med 24 år.

Ud af mødet er blandt andet kommet, at Midt- og Vestjyllands Politi på vegne af SSP+-samarbejdet i de kommende dage vil sende et bekymringsbrev ud til de personer under 25 år, der har købt kokain af »Porsche-banden«.

- Alle af de 275 sigtede personer, der er under 25 år og har købt kokain af »Porsche-banden«, vil modtage et brev fra os. Vi sender det her brev ud i håbet om, at nogle vil ud af deres stofmisbrug, eller at vi kan forhindre, at nogle havner i et stofmisbrug. Og vi håber også, at det kan have en effekt på andre, som er i risikogruppen for at udvikle et stofmisbrug, hvis de læser brevet, siger Ralf Hove, der er vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi og afdelingsleder af »Forebyggelse, Nærhed og Tryghed« under SSP+-samarbejdet.

Samme håb har Jan Snejbjerg Jensen, der er formand for SSP-samarbejdet i hele Midt- og Vestjyllands Politikreds.

- Det kan være et blink og en øjenåbner for nogle, når de bliver mødt af politiet i sådan en sag, og er der bare én eller to af de her personer, der handler på brevet og søger hjælp, så har vi allerede gjort en forskel, siger Jan Snejbjerg Jensen.

I bekymringsbrevet står der, at kokain er et af de stoffer, der er yderst vanedannende, og derfor er der fra SSP+-samarbejdets side bekymring for, om de enkelte modtagere af brevet er havnet i et forbrug af narko, som vedkommende kan have svært ved at komme ud af.

Og derfor bliver der i brevet opfordret til, at man kan kontakte Rusmiddelcenter Skive, hvor der er gratis - og helt anonym - vejledning og eventuel behandling.

Bekymringsbrevet bliver også sendt ud til personer under 25 år i andre kommuner end Skive, da ikke alle, der har købt kokain af »Porsche-banden«, er bosat i Skive Kommune.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland