Sport

Skal starte nyt kapitel: SIK-profil indstiller fodboldkarrieren

Det var noget af en kapacitet, Skive IK tiltrak, da de i sommeren 2019 hentede Mikkel Vendelbo til klubben.

Den centrale midtbanespiller gjorde hurtigt et stort indtryk og gav prøver på, hvorfor han i løbet af karrieren havde været på kontrakt på større adresser end Engvej.

Desværre blev han i begyndelsen af juni 2020 ramt af en knæskade, men alligevel valgte klubben at belønne ham med en kontraktforlængelse gældende til sommeren 2021.

Vejen tilbage fra skaden blev dog noget mere udfordrende end som så.

I november blev det langt om længe til et comeback, men glæden var kortvarig, da Vendelbo få uger efter fik et tilbageslag, som holdt ham ude resten af efterårssæsonen.

Og nu viser det sig så, at Mikkel Vendelbo har spillet sin sidste professionelle fodboldkamp. Han og klubben er blevet enige om at stoppe samarbejdet et halvt år tidligere end forventet.

Der er mere end én årsag til, at det er kommet så vidt, fortæller sportschef i SIK, Rasmus Brandhof.

- Det er egentlig af to årsager, kan man sige. Den ene er, at Mikkel har været skadet i et langt stykke tid, og den anden er, at han har fået en stor mulighed for sig selv, hvor han kan komme ind på politiskolen fra 1. februar. De to ting kombineret betyder, at vi er blevet enige om, at det er den bedste mulighed for begge parter at afbryde samarbejdet. Vi får frigivet en stor portion lønkroner, og Mikkel får mulighed for at fortsætte i drømmejobbet efter karrieren. Men det er med et smertende hjerte, for han har været en utrolig vellidt og topprofessionel fyr i de halvandet år, han har været hos os, siger Brandhof.

For Mikkel Vendelbo selv er det også med blandede følelser, at han forlader skuden. Specielt på et tidspunkt, hvor SIK kæmper en svær kamp for livet i 1. division.

- Det er det, jeg har det værst med. Det er ikke så rart. Men jeg er også nødt til at se fremad og tænke på mit eget liv og på at starte et nyt kapitel, og nu fik jeg denne mulighed, lyder det fra Vendelbo.

Han havde forventet, at han skulle begynde på politiskolen til sommer, men det er altså blevet fremrykket et halvt år, hvilket betyder, at en lang fodboldkarriere nu er slut. Netop det hviler vestjyden dog i.

- Jeg får jo en ny start rimelig hurtigt. Der er fodboldspillere, der ender i en identitetskrise efter karrieren, hvor de ikke ved, hvad der skal ske. Men det har jeg jo afklaret, og jeg har det fint nok med det. Jeg har været fuldtids-fodboldspiller, siden jeg var 17 år. Det var været hele mit liv med op- og nedture, så der går nok et par måneder, før man ikke længere går og tænker på resultater, siger den nu pensionerede spiller.

Han kan se tilbage på en fornem karriere, som har givet flere store minder, der ikke sådan lige bliver glemt.

- Det største minde er klart fra Tyskland med Holstein Kiel, hvor jeg spillede oprykningskamp (om en plads i 2. Bundesliga, red.) mod 1860 München foran 54.000 tilskuere på Allianz Arena. Alene betydningen af den kamp var enorm. Og så selvfølgelig pokalfinalen med Silkeborg. Det er nok de to oplevelser, der har gjort størst indtryk, selvom de begge blev tabt. Og så selvfølgelig alle de oprykninger, jeg har været med til, siger Mikkel Vendelbo.

Det er de færreste smådrenge, der ikke på børneværelset har tænkt, at de enten ville være professionel fodboldspiller eller politimand, når de en dag blev store.

Med karriereskiftet formår Mikkel Vendelbo nu at kunne udleve begge de drømme i ét og samme liv.

- Det var der også en kammerat, der sagde til mig, og når man ser det ude fra, kan jeg godt forstå, at det ser fedt ud. Selvfølgelig er jeg også stolt af det. Det er der ingen tvivl om, men det er ikke noget, jeg selv har tænkt over, siger Vendelbo, som dog må affinde sig med, at det er slut med at se fodboldlønningerne tikke ind på bankkontoen.

- Nu skal jeg på SU. Det bliver også en omvæltning, lyder det med et grin.

Vendelbo har i første omgang ikke planer om at kaste sig over en tilværelse som amatørfodboldspiller.

- Nu tager jeg en pause fra fodbolden og koncentrerer mig om politet. Det kan være, at der om nogle år er noget, der brænder i mig igen for at komme på banen. Men jeg har egentlig lyst til at prøve alle mulige andre ting, som ikke har været mulige, mens jeg har spillet fodbold, siger han.

Michael Hjorth jensen

mhj@skivefolkeblad.dk

Mikkel Vendelbo begynder på politiskolen 1. februar, og det betyder et farvel til fodboldkarrieren før tid. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix