Gå til hovedindhold
Debat

Skal tryghed og lige vilkår ikke komme først?

08-03-2019 KL. 11:36
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Siden mit læserbrev om religiøse symboler på offentlige arbejdspladser kom ud den 22. februar, er der kommet kommentarer i forskellige medier.

Selv om jeg allerede har svaret på en kommentar, bliver jeg nødt til at uddybe. Selv om jeg er glad for opmærksomheden, er jeg bange for, at mine intentioner er blevet misforstået.

Jeg er ikke ude på at skabe problemer, som ikke findes. Jeg er ikke ude på at nedgøre det fag, jeg selv er en del af.

Jeg er heller ikke ude på at fjerne religion fuldstændigt og fjerne kristendommen fra vores danske kultur.

Jeg mener blot, at vi skal skabe den største tryghed. Hvis det, at fjerne religiøse symboler fra offentlige arbejdspladser, kan hjælpe, er det så ikke det værd?

Offentlige ansatte vil stadig have deres frihed til at vise deres religion, når de har fri.

Jeg ved, at denne holdning deles bredt inden for Dansk Folkeparti, men også har været vendt af Helle Thorning-Schmidt i hendes tid som formand for socialdemokraterne og af udlændinge- og integrationsministeren fra Venstre, Inger Støjberg.

For mig at se, vil det, at holde religiøse symboler ude af den offentlige arbejdsplads, være med til at skabe lige vilkår for både borgere og ansatte. For borgere vil det skabe en større tryghed og udvise en neutralitet fra de ansatte, de mødes af.

For de offentligt ansatte vil det skabe større lighed, da ingen på den måde kan sorteres til eller fra ud fra religiøs overbevisning.

Dette bliver det sidste svar jeg giver til læserbrevet, selvom emnet kan diskuteres til hudløshed. Jeg håber, at svaret giver en bedre forståelse for min egentlige intention.

Anette Svindborg,

folketingskandidat for

Dansk Folkeparti Skive,

Jølbygårdsvej 8,

7950 Erslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland