112

Skibonit varetægtsfængslet efter omfattende optøjer i København

En skibonit er iblandt de syv personer, der søndag blev varetægtsfængslet for at tage del i de optøjer, der udviklede sig under en demonstration på Rådhuspladsen i København lørdag.

Det skriver Ekstra Bladet.

Skibonitten, der ifølge Ekstra Bladet er 32 år, blev anholdt under demonstrationen, hvor han - ifølge politiet - kastede to øldåser mod en af politiets mandskabsvogne. Den ene landede inde i selve mandskabsvognen.

- Jeg blev grebet af stemningen, forklarede den 32-årige, der ifølge eb.dk erkendte og angrede at have kastet den ene øldåse. Den dåse, der landede inde i vognen, nægtede han til gengæld at have kastet.

Skibonitten var langt fra den eneste, der blev fremstillet i retten søndag. En 27-årig fra Als blev eksempelvis varetægtsfængslet for at have skudt med bomberør mod politiet, hvilket han nægtede.

Han strittede imod, da politiet ville efterfølgende ville anholde ham, og en gruppe demonstranter kastede ting efter betjentene og forsøgte at befri ham.

– Jeg har aldrig oplevet demonstranter så aggressive før, har den ene betjent forklaret, oplyser eb.dk.

Det var gruppen Men in Black, som havde arrangeret en demonstration for »Danmarks frihed«.

Fra en talerstol på Rådhuspladsen blev demonstranterne opfordret til at sprede sig i København.

– Er I klar til at smadre byen på en ikkevoldelig måde? Bare lige for at gøre København opmærksom på, at vi er her, lød det fra talerstolen.

Politiet var dog massivt til stede og forsøgte at forhindre gruppen i at sprede sig ud i byen, hvor de angiveligt blandt andet ville bevæge sig mod Christiansborg.

Optøjerne opstod, da politiet forsøgte at presse demonstranterne tilbage på Rådhuspladsen.

18 blev anholdt og syv af dem altså varetægtsfængslet.

En gruppe, der kalder sig »Men in Black«, demonstrerede lørdag på Rådhuspladsen og forsøgte at gå til Christiansborg, men blev bremset og opløst af politiet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix