Gå til hovedindhold
Lokalt

Skive-børn kan fordybe sig i musikken: Skive Kommune udvalgt til OrkesterMester

30-01-2018 KL. 17:54
Empty

For eleverne på Ådalskolen bliver der fra næste år mulighed for at lære meget mere om musik, end de er vant til. Skolen har nemlig indgået partnerskab med Skive Musikskole og tager del i det nationale projekt OrkesterMester. Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune er sammen med ni andre kommuner i landet udvalgt til et national projekt, OrkesterMester, der handler om at få mere instrumental- og orkesterundervisning i skoletiden. Projektet, der skal køre fra efter sommerferien er støttet af Nordea-fonden og i Skive Kommune er det eleverne på Ådalskolen, der får glæde af det.

I projektet skal Ådalskolen og Skive Musikskole indgå et partnerskab, og sammen med kommunen har de ved at byde ind på projektet forpligtet sig til at give instrumental- og orkesterundervisning for hele klasser i et flerårigt forløb. Instrumenterne er strygere, træblæsere, messingblæsere og melodisk slagtøj.  

Udpegelsen til OrkesterMester falder i god tråd med den udvikling, som i forvejen er i gang i kommunen, og i Kultur- og Familieforvaltningen glæder man sig meget over deltagelsen i projektet:

- Vi er utrolig stolte over at være valgt ud til OrkesterMester. Vi ser et stort potentiale i projektet og den type af partnerskaber. OrkesterMester kan ses som et pilotprojekt for samarbejdet omkring "Åben Skole". Her kan vi gøre os nogle erfaringer, som vi håber vil kunne udbredes til andre skoler i resten af kommunen, siger Jens Kvist, skole- og dagtilbudschef i Skive Kommune. 

Projektet passer også fint sammen med kommunens kulturpolitik ”Kultur med vilje”, hvor ”Musikkens by” er et vigtigt indsatsområde.

De enkelte kommuner har lagt en betydelig egen-investering i lærerlønninger over en årrække for at komme i betragtning til OrkesterMester. Det vækker begejstring hos musik-og kulturskolernes landsorganisation, at der i forvaltningerne og i byrådene er blik for, at man får noget for pengene, når man investerer i aktiv musikudøvelse.

 - Vi kan se i ansøgningerne, at man i kommunerne tænker OrkesterMester ind i kommunens politik. At projektet betragtes som et væsentligt bidrag til for eksempel bosætningspolitik og som noget, der puster til udviklingsstrategier for børne- og ungeområdet. Det er meget glædeligt, at der er et klart blik for den merværdi, man også får i dette projekt, siger Anja Reiff, formand for landsorganisationen Danske Musik- og Kulturskoleledere, DMKL. 

Projektet får desuden 3,4 mio. kroner fra Nordea-fonden. Pengene fra Nordea-fonden går til instrumentkøb, men også til kurser for underviserne og til transport. De små orkestermestre i skoleorkestrene skal nemlig jævnligt møde de store orkestermestre i landets professionelle orkestre og ensembler. En del af projektet er OrkesterMesterFester for alle de 1000 deltagende børn sammen med DR Symfoniorkestret i DR Koncerthuset. 

Kodeordene for OrkesterMester er spilleglæde, selvtillid, sammenhold og skolestolthed, og i Orkestermester bliver musikken en mulighed for alle børn. Det endelige mål for organisationerne bag OrkesterMester er skoleorkestre i alle kommuner.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland