Gå til hovedindhold
Lokalt

Skive får svar i næste uge: Det lysner for flere boliger ved kysten

11-01-2019 KL. 19:24
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det ser ud til, at Skive Kommune inden alt for længe kan gå i gang med at udlægge områder tæt på kysten i og ved Skive by til boliger.

I efteråret 2017 ansøgte Skive Kommune om at få mulighed for at bygge flere boliger ved Fjordbjerg Ager og ved Viborgvej i Skive, altså boliger tæt på kysten.

Men da Skive Kommune siden ikke har fået svar, og embedsmænd i kommunen ikke kan få svar fra ministerielle embedsmænd, rykkede borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) torsdag erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) for svar.

- Vi synes, det er rigtig ærgerligt, at der umiddelbart er denne markante forskelsbehandling på, hvad man kan i vore store byer, i forhold til byer og kommuner som Skive, siger Peder Christian Kirkegaard.

Han henviser til, at man i hovedstadsområdet tilsyneladende endda kan få lov til at lave nye områder til erhverv og boliger på vandet - ved etablering af øer.

Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indgik kort inden jul en aftale, som kommer til at sparke til ønskerne fra Skive Kommune.

Nogle af de områder ved kysten nær Skive by, som kommunen ønsker mulighed for at få bygget boliger på, er med i et udspil, som er på vej til kommunerne.

- Det er faktisk planen at give kommunerne tilbagemelding i næste uge, hvor et landsplandirektiv sendes i høring, oplyser Erhvervsministeriet.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland